Tot el Baix Montseny recorda els tres anys del referèndum de l'1-O i la repressió de l'Estat

Especialment rellevant va ser la violenta i desproporcionada càrrega policial a Vilalba Sasserra

Una persona votant a Campins l'1-O de 2017
Una persona votant a Campins l'1-O de 2017 | arxiu
Redacció
01 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:54h
Presos polítics, exiliats, causes obertes, prop de 3.000 represaliats, sentències pendents, una emergència sanitària, el moviment independentista sense rumb i una Generalitat sense president. Aquest dimecres es compleixen tres anys del referèndum de l'1-O, i és pràcticament segur que cap dels seus protagonistes d'aleshores hauria intuït que Catalunya es trobaria en la situació en què es troba, en plena crisi del coronavirus, pendent de les derivades econòmiques i socials que ja treuen el cap, amb el president Quim Torra inhabilitat per penjar una pancarta per la llibertat dels presos polítics i a l'espera de concretar un calendari electoral que tot apunta que situarà les eleccions el 7 de febrer. 

Partits polítics i entitats independentistes del Baix Montseny recoden a les xarses la jornada de l'1-O. A Sant Celoni, per exemple, sota el lema ni oblit ni perdó, aquest dijous a les vuit del vespre s'ha convocat una concentració a la plaça de la Vila que, com és habitual en els darrers mesos, es farà seguint els criteris de salut pública establerts: Mascareta, distància de seguretat i pancartes i banderes individuals. Ho convoca l'Assemblea Nacional Catalana, CUP, ERC, Junts, Òmnium Cultural i Súmate.

Especialment rellevant va ser la violenta i desproporcionada càrrega policial a Vilalba Sasserra. Unes imatges que ja s'han batejat com el vídeo de la vergonya.