Desmantellen un grup especialitzat en cometre robatoris a l’autopista

Els Mossos d'Esquadra han detingut sis membres del grup a qui atribueixen més de noranta robatoris

Redacció
13 de novembre del 2012
Els Mossos d’Esquadra han detingut els sis membres d’un grup especialitzat en cometre furts i robatoris a l’autopista AP7, als quals se'ls atribueix més de noranta fets delictius. La investigació es va iniciar el passat mes de febrer arran que els policies havien detectat que s’estaven produint robatoris d’aquestes característiques, principalment en els trams d’autopista de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat.
 
El modus operandi que empraven era pràcticament sempre el mateix. Primer robaven un turisme de gran cilindrada i li col·locaven plaques de matrícula també robades o falsificades. Un cop tenien el vehicle preparat, sortien a l’autopista i localitzaven automòbils, principalment amb plaques estrangeres, i li llençaven una pedra a la part posterior per tal que s’aturés. Els lladres s'estacionaven al davant seu i avisaven als turistes que tenien una avaria greu. Era en aquest moment de distracció que un dels membres del grup anava amagat cap a la part posterior del vehicle i robava les bosses de mà i tots els objectes que estiguessin al seu abast. Els lladres tampoc no dubtaven d'utilitzar la violència si calia.
 
En el marc del dispositiu Fleming, els investigadors atribueixen a aquest grup el robatori de més de vint-i-un vehicles, tots ells recuperats i lliurats als seus propietaris legítims. En el moment de la detenció, les sis persones circulaven amb dos vehicles robats després de cometre robatoris a l’autopista AP-7 que, segons els mossos d'esquadra en l'últim any han disminuït pràcticament el 60%. A l’interior dels turismes els agents van localitzar-hi 2.000 euros en efectiu, un ordinador portàtil, joies, telèfons mòbils, càmeres de fotos i documentació estrangera.
 
Després, sota manament judicial, es van fescorcollar els domicilis dels detinguts on van trobar-hi una gran quantitat de material procedent dels robatoris així com elements de disfressa per cometre'ls. Els sis detinguts han ingressat a presó per ordre judicial i estan domiciliats a les comarques del Garraf, Vallès Occidental i el Barcelonès.