Onze ajuntaments ja han aprovat per ple la moció de la Plataforma Manifest Baix Montseny

Aquesta setmana ho han portat a votació els consistoris de Campins, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera

Redacció
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:47h
El ple de Vallgorguina favorable a la moció de la Plataforma Manifest Baix Montseny
El ple de Vallgorguina favorable a la moció de la Plataforma Manifest Baix Montseny | NBM
"Gran pas endavant", així és com han qualificat els impulsors de la moció de la Plataforma Manifest Baix Montseny, després que en el decurs d'aquesta setmana quatre ajuntaments més del Baix Montseny hagin aprovat el text de la moció d'aquest moviment de la societat civil. Amb el sí dels ajuntaments de Campins, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera ja són onze consistoris els que, des del passat mes de juliol, han donat el vist-i-plau a l'anhel de les persones que viuen en aquest territori de poder desembocar en una consulta, per constituir-se en comarca oficial o no, amb les mateixes lleis que van permetre a Moianès i Lluçanès fer-ho el 2015.

Aquesta nova tongada d'acords favorables la va encetar, dilluns 21 de setembre, el ple de l'Ajuntament de Campins aprovant la moció per unanimitat amb els vots d'ERC, Compromesos amb Campins i JuntsxCampins. El dimecres 23 de setembre va ser el torn dels ajuntaments de Vallgorguina amb els vots de JuntsxVallgorguina, ERC i CUP i de Sant Esteve de Palautordera, amb els vots de JuntsxSantEsteve, Vallflorida Republicana - CUP i ERC. Ahir dijous 24 de setembre qui va tirar endavant la moció va ser l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, amb 11 vots favorables de JuntsxPalau, ERC i CUP i l'abstenció del PSC.
 

Ple de Santa Maria de Palautordera Foto: NBM


Fins ara havien aprovat la moció els ajuntaments de Montseny amb els vots d'ERC, JuntsxMontseny i l'abstenció d'AMD. Llinars del Vallès amb vots favorables d'ERC, JuntsxLlinars i MALL i el contrari del PSC i absència de C's. A Breda hi van votar a favor ERC i CUP, abstenció de JuntsxBreda i en contra el PSC. A Fogars de Montclús unanimitat de JuntsxFogars i ERC. A Sant Celoni unanimitat de JuntsxSantCeloni, ERC, CUP i PSC. A Sant Antoni de Vilamajor unanimitat de CANVI, PUSA, JuntsxStAntoni i ERC i a Vilalba Sasserra unanimitat de JuntsxVilalba i ERC.

El moviment va agafant forma i en la darrera reunió de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny mantinguda a Sant Celoni es va decidir per treballar en la unificació d'un logotip en comptes de col·locar el cartell de "Municipi del Baix Montseny" a l'entrada dels pobles, tal com demana la moció que es va aprovant.

El Manifest Baix Montseny va sorgir el 17 de maig del 2020, impulsat inicialment per l'historiador de Breda Andreu Pujol i el poeta i traductor de Sant Celoni Pau Gener. Va aconseguir centenars d'adhesions del territori, entre les quals personalitats remarcables de diversos àmbits del Baix Montseny, quinze alcaldes i alcaldesses i regidores i regidors de tots els municipis, així com gent diversa de la societat civil.
Adhesions fetes a títol personal mitjançant el correu [email protected]

Es va organitzar un grup de treball divers i plural, per posar feina i fer una plataforma ciutadana. Així va ser, com es va començar a enviar a tots els grups polítics municipals la mateixa moció per a ser presentada conjuntament, quan fos possible, i aprovada en els plens, com a mínim amb majoria absoluta, cosa que fins ara s'està aconseguint.