circ

El Circ Cric demana ajuda a les institucions per transformar-se en un «pol de circ al sud d'Europa»

Jaume Mateu i Montse Trias volen "llegar al país" un gran espai de creació, formació i exhibició

per Redacció, 24 de setembre de 2020 a les 17:08 |
Representants de les administracions locals, catalanes i estatals davant les carpes del Circ Cric | Àlex Carmona
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les carpes del Circ Cric han acollit aquest dimecres una reunió amb administracions locals, catalanes i estatals, a qui s'ha presentat el nou projecte de Jaume Mateu i Montse Trias per transformar la instal·lació (i actual feu d'alguns festivals i residències) en un nou i gran espai de creació, formació, exhibició de les arts escèniques on tingui protagonisme la vinculació amb la natura.

A la reunió hi eren representants de la Generalitat, del Ministeri de Cultura, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Oriental, el Parc Natural del Montseny, i una nodrida representació dels Ajuntaments del Baix Montseny, encapçalada per l'alcalde de Sant Esteve de Palautordrera, el municipi on s'ubiquen les carpes del circ.


Mateu i Trias han exposat les línies del seu projecte, un "llegat i tribut" que volen fer al país. Es tractaria de transformar el Circ Cric en un espai i punt de trobada per impulsar el circ al país, amb cinc eixos: la creació (amb 20 companyies en residència per any), l'exhibició (amb un programa estable d'espectacles), la formació (des de cursos bàsics fins a casals d'estiu), la producció d'espectacles i, finalment "la natura" amb el Montseny com a entorn privilegiat "per explorar la interrelació entre cultura i paisatge, des del respecte, la sostenibilitat i l’afany pedagògic".

Els seus promotors també han valorat com a objectiu participar i relacionar-se amb la xarxa d’equipaments de circ a nivell de país, i trobar sinergies amb altres espais d’àmbit estatal i europeu per potenciar el circ que es fa a Catalunya, "fer difusió de circ, de la seva història i del seu valor artístic, social i cultural, i facilitar la trobada d’art i natura tant per artistes com pel públic". "Volem exercir de pol del circ al sud d'Europa", han expressat.


La reunió ha servit per plantejar a les administracions la viabilitat del projecte, que volen endegar l’any 2021, coincidint amb els 40 anys del Circ Cric. La fórmula que s’està estudiant és la creació d’una fundació o associació, amb un equip professional estable i un consell assessor extern. Segons els seus promotors, el 40% del projecte s’hauria de finançar amb recursos propis i la resta, amb aportacions públiques.

 

Participació