Al Baix Montseny hi ha 31 grups estables de centres educatius confinats

La quarantena a dia d'avui, segons el Departament d'Educació, afecta a 752 persones de la comarca natural

Una aula buida.
Una aula buida. | Europa Press
NacióBaixMontseny.info
27 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 9:55h
Fins a 1.292 dels 5.131 centres educatius acumulen 2.897 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dilluns. Una xifra superior a la de finals de setmana passat (1.181) que implica que ja hi ha 70.690 persones a casa a causa d'algun positiu. Fins ara, ja s'han detectat 13.556 positius als centres educatius, 5.736 dels quals, els darrers deu dies.

Els centres educatius ja són, amb 197 brots actius i 1.091 afectats, el segon focus de brots detectats a Catalunya, segons l'últim informe tècnic de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, per davant dels geriàtrics i els centres de treball i només per darrere de l'espai domèstic i familiar, si bé és cert que també s'hi fan més proves per detectats casos. 

Al Baix Montseny des de divendres passat també han fet un repunt important i si la situació ja estava disparada, ara encara ho està més. En els darrers quatre dies s'ha passat de 20 grups estables confinats a 31 en quarentena i afecta a quinze escoles situades a vuit municipis diferents.

Els centres afectats estan ubicats a Arbúcies (2) a l'Escola Dr Carulla; Hostalric (4) a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'Institut Vescomtat de Cabrera; Llinars del Vallès (8) a l'Escola Salvador Sanromà i al Ginebró; Riells i Viabrea (2) a l'Escola El Bruc i a l'Institut El Bruc; Sant Celoni (4) al CFA Baix Montseny, Institut Baix Montseny i La Salle; Sant Esteve de Palautordera (1) a l'Escola Vallmanya; Sant Hilari Sacalm (1) a l'Escola Guilleries; Sant Pere de Vilamajor (8) Escola Torre Roja i Institut Vilamajor; i Santa Maria de Palautordera (1). Les persones afectades per aquesta quarentena són 752.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.