La Diputació de Girona executarà vuit accions per millorar l'eficiència energètica als pobles del Baix Montseny

Són sis línies de subvencions del Servei de Medi Ambient, concedides als ajuntaments de la demarcació en el marc de la campanya "Del pla a l’acció (2020-2021)"

L'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu rebrà una subvenció per plaques voltaiques
L'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu rebrà una subvenció per plaques voltaiques | Diputació de Girona
Redacció
23 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:51h
La Diputació de Girona ha acordat destinar 2.325.544,97 euros per executar un total de 387 accions entre aquest any i el 2021 per millorar l'eficiència energètica i reduir l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle en 186 municipis de les comarques gironines. DR'aquesta subvenció se'n beneficiaran els cinc municipis del Baix Montseny circumscrits a la comarca de la Selva: Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu.

Es tracta de sis línies de subvencions del Servei de Medi Ambient en el marc de la campanya "Del pla a l'acció (2020-2021)". Una via de finançament a la qual es poden acollir els municipis amb accions planificades prèviament en plans d'acció d'energia sostenible (PAES), plans d'acció d'energia sostenible i clima (PAESC) o plans d'acció locals per a la sostenibilitat (PALS).

D'aquesta manera, Arbúcies rebrà subvenció per a la Comptabilitat i gestió energèrtica municipal Arbúcies 2020-2021. Breda, per la seva banda, rebrà recursos per actuacions per al foment de la mobilitat elèctrica. Hostalric per la gestió del Servei de Comptabilitat Energètica. Una línia de subvenció que també rebrà Riells i Viabrea. Aquest municipi, a més, rebrà subvenció per la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat interior de l'escola bressol municipal L'Escoleta.

Finalment, Sant Feliu de Buixalleu rebrà tres subvencions. Per la comptabilitat energètica, la compra d'un vehicle elèctric per a la flota municipal i per la instal·lació de plaques voltaiques en règim d'autoconsum a l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu.
 
Les actuacions de la campanya "Del pla a l’acció (2020-2021)" es repartiran arreu del territori gironí. De les 387 accions, se'n desenvoluparan 133 a l'Alt Empordà; 50 accions al Gironès i la Garrotxa; 44 a la Selva; 40 al Baix Empordà; 38 al Ripollès; 16 al Pla de l'Estany; 9 a la Cerdanya; i 7 a Osona.