El 7è Festival Internacional de Pallasses arriba a Sant Esteve de Palautordera després de l'ajornament

La clown nord-americana Laura Herts serà un dels reclams d'una cita amb menys convidats internacionals

A l'esquerra la pallassa nord-america Laura Herts i a la dreta Pepa Plana, una  de les impulsores del Festival
A l'esquerra la pallassa nord-america Laura Herts i a la dreta Pepa Plana, una de les impulsores del Festival | Laura Herts: Cedida a l'ACN pel Festival Internacional de Pallasses del Circ Cric | Pepa Plana: Pau Cortina
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:26h
Sant Esteve de Palautordera acollirà de l'1 al 4 d'octubre les actuacions de més d'una seixantena de pallasses de tot l'Estat i Europa, en la setena edició del Festival Internacional de Pallasses del Circ Cric. Ajornat al juny per la pandèmia, ara les actuacions seran en espais acotats, amb públic reduït i reserva prèvia.

La participació internacional també es veu reduïda, però hi actuarà la clown nord-americana establerta a França Laura Herts, un dels reclams de l'edició. I Pepa Plana, impulsora del festival, reivindicarà les pallasses amb l'espectacle "Veus que no veus". Els espais d'aquesta edició seran el Teatre Pare Casals, la carpa del Circ Cric, al Teatro Sobre Ruedas (Plaça Joan Serra) i al Pati de les Escoles Velles del poble. S'hi podran encabir un màxim de 150 persones en l'espai més gran.

La programació s'ha mantingut en la seva majoria (amb algunes absències obligades com la de Lila Monti o la rua de les Balkan Paradise Orchestra). Durant tot el festival el Teatro Sobre Ruedas estarà instal·lat a la Plaça Joan Serra, al bell mig del poble, amb els espais: La Tartana i la Cantina, oferint espectacles de petit format cada dia, però hi haurà altres escenaris. Entre les companyies participants hi ha Aérea Teatro, que oferirà l'espectacle inaugural, un musical i amb "humor idiota". La mateixa jornada, Tulipas proposa una entretinguda reunió veïnal.

Marató de pallasses

Part dels espectacles són de pagament, i en aquells que originalment eren gratuïts perquè es feien a l'aire lliure, l'organització demana ara la "col·laboració" dels espectadors en reservar la seva entrada.

El divendres Sant Esteve acollirà una marató de pallasses amb tres passis, amb presentació a càrrec d’Aten Soria i Merche Ochoa. A la nit, Les Pedettes Varietés presentaran el seu Cabaret Golfo.

La belga Rachel Ponsonby durà al festival la divertida proposta de circ musical "Cirko Flora", i el mateix dia també serà el torn de la suïssa Jessica Arpin amb les acrobàcies sobre bicicleta de Kalabazi. A la tarda, la companyia Iluya estrenarà el seu espectacle de teatre no convencional "Jet Lag", i a la mateixa hora Beatriz Garrido desplegarà l’energia del seu alter ego, Lola Mento amb l’espectacle 'Lolamenteando'.