La PAHC denuncia que al Baix Montseny hi ha 736 habitatges buits

Sant Celoni amb 113 i Arbúcies amb 107 els dos municipis amb el nombre més alt

Una reunió de la PAHC Baix Montseny
Una reunió de la PAHC Baix Montseny | Jordi Purtí
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:41h
A Sant Celoni amb pocs dies de diferència s'ha actuat contra dues ocupacions d'habitatges, fets que han estat denunciats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Baix Montseny (PAHC Baix Montseny). En aquest sentit, l'entitat ha denunciat que "els bancs tenen cases sense gent, el poble té gent sense cases".

Per això, la PAHC Baix Montseny recentment ha fet públic que a la comarca natural hi ha un total de 736 pisos repartits en gairebé tots els municipis baixmontsenyencs. Es tracta d'habitatges de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits. Al municipi on n'hi ha més és a Sant celoni amb 113 i seguit de molt d'aprop per arbúcies que n'hia 107. La resta estan repartits a Santa Maria de Palautordera amb 92, Sant Antoni de Vilamajor 84, Riells i Viabrea 67, Vallgorguina 54, Sant Pere de Vilamajor 48, Hostalric 48, Breda 44, Llinars del Vallès 31, Vilalba Sasserra 29, Gualba 15 i Sant Esteve de Palautordera 4.

Aquests habitatges formen part de la xifra global de 27.558 pisos buits des de fa més de dos anys que tenen a Catalunya els grans propietaris.

La PAHC Baix Montseny remarca que aquesta és la xifra del registre d'habitatges buits de Catalunya, que es va crear a l'empara del decret llei 1/2015, una normativa pensada per donar sortida als pisos en propietat dels bancs després d'un desnonament a partir de la crisi del 2007. Dos anys és el període que també s'estableix legalment per determinar si els propietaris han vulnerat la funció social d'un habitatge. a partir d'aquest temps, es poden començar a aplicar mesures impositives, sancions i, fins i tot, l'expropiació.