coronavirus

Fira Guilleries es reinventa aquest 2020 a causa de la pandèmia

La 5a edició esdevindrà una Jornada de portes obertes a les Guilleries. Durant la setmana del 5 al 12 d’octubre s’organitzaran diferents activitats per conèixer les Guilleries.

per Redacció , 22 de setembre de 2020 a les 09:52 |
L'edició 2020 de Fira Guilleries servirà per conèixer l'entorn d'aquest territori | AJSHS
El cap de setmana del 10 i 11 d'octubre a Sant Hilari Sacalm s'havia de celebrar Fira Guilleries, un esdeveniment que es va organitzar per primer cop el 2016 i que té l'objectiu principal de posar en valor aquest territori i donar a conèixer l'entorn, els productes locals, la gastronomia, la cultura i les tradicions de la zona.

Degut a la situació sanitària que s'està vivint al país i tenint en compte que s'han d'evitar les concentracions i l'activitat social, l'Ajuntament de Sant Hilari, ha decidit reinventar-se i adaptar un nou format per aquesta edició, que s'adeqüi a la situació actual.


Del 5 al 12 d'octubre, se celebrarà una Jornada de portes obertes a les Guilleries en la que s'oferirà a tots els visitants i habitants del municipi la possibilitat de conèixer aquest territori encara poc conegut i gaudir del seu entorn, dels seus productes, la magnífica gastronomia, i les seves tradicions d'una forma diferent. Com cada any, per organitzar aquestes jornades, també es comptarà amb la participació dels altres municipis de les Guilleries com Osor, Espinelves, Susqueda, Vilanova de Sau, Sant Sadurní d'Osormort, Viladrau, la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.

Des de l'oficina de turisme de Sant Hilari Sacalm s'estan preparant diverses activitats, sempre pendents de l'evolució de la pandèmia, que donaran a conèixer tot allò que forma part de les Guilleries, com per exemple, rutes guiades amb grups reduïts pels boscos de les Guilleries amb esmorzar de productes locals, visites al Museu Guilleries per conèixer la fauna i la flora de la zona, menús gastronòmics de plats típics i productes locals de les Guilleries a diferents restaurants, activitats lúdiques per donar a conèixer el territori, les llegendes, entre d’altres.

 
Per altra banda, s'està treballant en la confecció de dues rutes noves al municipi: una ruta BTT que unirà els diferents pobles de les Guilleries i una altra per descobrir nous racons de la capital de les Guilleries.


 

Participació