tecnologia

La Diputació de Girona i la Generalitat invertiran 750.000 euros en fibra òptica entre Breda i Sant Celoni

En total 15 quilòmetres que hauria de beneficiar a una població de més de 21.644 persones

per Redacció , 16 de setembre de 2020 a les 13:02 |
Conveni entre la Diputació de Girona i la Generalitat per la fibra òptica | Eddy Kelele / Diputació de Girona
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, han presentat aquesta tarda, al saló de plens de l’ens supramunicipal, un conveni per facilitar el desplegament de la fibra òptica a la demarcació.
 

En l’acte, també hi han assistit el diputat de Noves Tecnologies i Xarxa Viària, Jordi Xargay; el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Eduard Llorà; el diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic i Local, Jordi Camps; el secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, i el coordinador d’actuacions de polítiques digitals al territori, Ramon Luque.
 

L’aportació de la Diputació en aquest conveni es materialitza en la preparació de la infraestructura per estendre el cable de fibra òptica, aprofitant les obres d’ampliació i millora en alguns trams de les vies verdes i de les carreteres de la xarxa viària local de la seva competència. La Generalitat farà l’estesa del cable i el manteniment. Aquest compromís es materialitzarà en quatre projectes (42.599 metres)
 

La inversió prevista per la Diputació de Girona per adequar totes aquestes infraestructures al pas de la fibra òptica és de gairebé un milió d’euros (994.550,75 euros).
 
“El nostre objectiu és que tots els municipis de les comarques gironines estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica l’any 2023 i estem fent passos en aquest sentit, unint esforços des de les administracions. L’assoliment d’aquesta fita ens ajudarà a posicionar la demarcació com un autèntic territori tecnològic i beneficiarà en un mateix nivell la ciutadania, les administracions i el teixit empresarial i associatiu”, ha recalcat Miquel Noguer.
 
Per la seva part, el conseller Jordi Puigneró ha destacat: “La signatura d’aquest conveni entre el Govern i la Diputació de Girona és una eina cabdal per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica. Fer-ho, a més, de la mà del món municipal i de la Diputació, permetrà que aquesta col·laboració institucional acceleri l’arribada de la connectivitat en aquestes comarques”.
 
Més inversió de la Generalitat
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha aprofitat l’acte d’avui per anunciar una inversió de la Generalitat de 19.536.8600 euros per al desplegament de 357 quilòmetres de la xarxa pública de fibra òptica a les comarques gironines. Les obres, que es duran a terme entre el que queda del 2020 i el 2021, dotaran de connexió a una població total de 129.469 habitants de 63 municipis.
 
Pel que fa al Baix Montseny afectarà al tram de Breda a Sant Celoni amb un total de 15 quilòmetres de fibra òptica que hauria de beneficiar a 21.644 persones i una inversió de 750.000 euros.
 

 

Participació