Més de 4.000 alumnes de Sant Celoni i la Batllòria han començat el nou curs escolar

Un curs que ve marcat per mesos de confinament i per l'excepcionalitat de l'aplicació de les mesures de seguretat i protecció a les escoles per fer front a la Covid-19.

Primer dia de curs 2020 - 2021
Primer dia de curs 2020 - 2021 | Jordi Purtí
Redacció
14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:33h
Aquest dilluns, 14 de setembre, més de 4.000 alumnes han començat l’escola en els centres educatius de Sant Celoni i la Batllòria, segons la informació facilitada per l'Ajuntament de Sant Celoni. Un curs que ve marcat per mesos de confinament i per l'excepcionalitat de l'aplicació de les mesures de seguretat i protecció a les escoles per fer front a la Covid-19.

Totes les escoles han hagut de dissenyar plans de reobertura que consisteixen en l'organització del seus centre adaptats als protocols del departament d'educació i salut per tal de garantir el màxim la seguretat, la prevenció, la salut i higiene de tots els infants i professionals.

En aquests plans de reobertura, els centres han d'organitzar diversos protocols, com ara gestionar les entrades i sortides dels alumnes, per tal que siguin el més segures possibles, l'organització de grups estables per evitar el màxim la transmissió del virus, l'organització i ampliació de nous espais per complir la distància mínima interpersonal, així com també incrementar la neteja i desinfecció de tots els espais.

Així mateix, cada centre educatiu té assignat una persona de referència del seu centre sanitari, del CAP de Sant Celoni per si hi ha un possible cas de contagi, i fer-ne el seguiment.

Totes les famílies han d'aportar una declaració responsable conforme que els seus fills/es no presenten cap sistematologia compatible o contacte estret amb algun Covid-19.

Abans d'accedir al centre educatiu, les famílies han de tenir en compte el següent: cap alumne/a o persona  pot accedir al centre amb una temperatura superior als 37,5 ºC; l'alumnat més gran de 6 anys han d’entrar amb la mascareta; no poden entrar amb cap símptoma com ara: febre o febrícula, tos, dificultat per respirar, mal de coll, vòmits o diarrees, mal de cap, dolor muscular, alteració del gust o olfacte o calfred

Segon cicle d’Educació Infantil

Prop de 195 infants han iniciat la seva escolarització a P3. Cal destacar que el 98 % de les famílies de P3 han pogut escolaritzar el seu fill a l'escola escollida en primera opció. Aquest curs ha davallat una mica els infants escolaritzats a P3 degut a descens de la natalitat al municipi, no obstant també és percep un cert augment de matriculacions d’alumnes provinent de municipis veïns.

Educació Primària

Es manté constant el nombre d'alumnes a l'educació primària, amb prop de 1.540 alumnes. Cal destacar que, com en els darrers anys, algunes aules de primària fan desdoblaments de grups per fer una millor atenció.

Educació Secundària

L'educació secundària obligatòria incrementa el número d'alumnes amb més de 1.126 alumnes a les aules. L'increment és degut a que l'educació secundària està assumint l'increment que hi ha hagut a les aules de primària en els darrers anys. Aquest curs cal destacar que de l'IE Pallerola inicia el segon d'ESO amb dos grups que pugen de 1r d'ESO.

Batxillerat i cicles formatius

Pel que fa als ensenyaments reglats post-obligatoris, l'Institut Baix Montseny escolaritza més de 500 alumnes als diferents batxillerats i cicles formatius, 100 més que l'any passat i cal destacar que encara queden places vacants pels cursos dels cicles formatius.

La regidora d'Educació, Anaïs Medina, destaca que "els centres educatius del municipi estan molt il·lusionats per iniciar les classes i per retrobar-se amb els alumnes després de tants mesos d'aturada i que han dedicat moltes hores i esforç per organitzar la reobertura complint amb totes les mesures de seguretat i protecció i desitja molt bon inici de curs a professorat i alumnat."

Arxivat a