diada 2020

Més de tres-centes persones del Baix Montseny es concentren a Sant Celoni per la Diada 2020

Des de Santa Maria de Palautordera s'ha organitzat una marxa a peu per la drecera de Sant Celoni i des de Llinars s'ha circulat amb lentitud per la C-35

per Jordi Purtí , 11 de setembre de 2020 a les 18:41 |
La plaça de l'Estació de Renfe de Sant Celoni ha acollit l'acte polític de la Diada 2020 | Jordi Purtí
Més de tres-centes persones provinents de tots els municipis del Baix Montseny s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de l'estació de Renfe de Sant Celoni per reivindicar la necessitat de disposar de les eines d'un Estat independent per fer front a la crisi actual i defensar els drets fonamentals, en especial, el dret a manifestació. Ha estat un any més un 11 de Setembre reivindicatiu seguint la convocatòria de l'ANC, això sí excepcional i atípic per la crisi de la Covid-19, sota el lema de "El deure de construir un futur millor. El dret de ser independents". De manera simbòlica l'acte ha començat a les 17:14. Sant Celoni ha exercit de capital del Baix Montseny hi ha sigut un dels punts de concentració dels prop de 160 que hi ha hagut a tot Catalunya.

Una Diada Nacional de Catalunya reivindicativa i també austera que ha comptat amb una marxa dels manifestants de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera per la drecera que uneix Palau amb Sant Celoni i una marxa lenta dels manifestants de Llinars del Vallès per la C-35. Pel que fa a l'acte estrictament polític hi han intervingut Jordi Flores, de l'ANC Sant Celoni; Pep Fort, del secretariat de l'ANC i el periodista de Sant Esteve de Palautordera, Eloi Vila que ha estat l'encarregat de llegir el manifest.

 

Alguns dels manifestants de Palautordera dirigint-se cap a Sant Celoni per la Diada 2020 Foto: Ricard Ametller SaulaEntre els missatges més clars s'ha demanat als polítics independentistes catalans que deixin estar "les lluites caïnites amb interès propi o el poble els passarà per sobre". També hi ha hagut un record i la petició de llibertat per a tots els pr4sos i preses polítiques i els exiliats i exiliades.


 

Participació