Més de tres-centes persones del Baix Montseny es concentren a Sant Celoni per la Diada 2020

Des de Santa Maria de Palautordera s'ha organitzat una marxa a peu per la drecera de Sant Celoni i des de Llinars s'ha circulat amb lentitud per la C-35

La plaça de l'Estació de Renfe de Sant Celoni ha acollit l'acte polític de la Diada 2020
La plaça de l'Estació de Renfe de Sant Celoni ha acollit l'acte polític de la Diada 2020 | Jordi Purtí
11 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:10h
Més de tres-centes persones provinents de tots els municipis del Baix Montseny s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de l'estació de Renfe de Sant Celoni per reivindicar la necessitat de disposar de les eines d'un Estat independent per fer front a la crisi actual i defensar els drets fonamentals, en especial, el dret a manifestació. Ha estat un any més un 11 de Setembre reivindicatiu seguint la convocatòria de l'ANC, això sí excepcional i atípic per la crisi de la Covid-19, sota el lema de "El deure de construir un futur millor. El dret de ser independents". De manera simbòlica l'acte ha començat a les 17:14. Sant Celoni ha exercit de capital del Baix Montseny hi ha sigut un dels punts de concentració dels prop de 160 que hi ha hagut a tot Catalunya.

Una Diada Nacional de Catalunya reivindicativa i també austera que ha comptat amb una marxa dels manifestants de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve de Palautordera per la drecera que uneix Palau amb Sant Celoni i una marxa lenta dels manifestants de Llinars del Vallès per la C-35. Pel que fa a l'acte estrictament polític hi han intervingut Jordi Flores, de l'ANC Sant Celoni; Pep Fort, del secretariat de l'ANC i el periodista de Sant Esteve de Palautordera, Eloi Vila que ha estat l'encarregat de llegir el manifest.
 

Alguns dels manifestants de Palautordera dirigint-se cap a Sant Celoni per la Diada 2020 Foto: Ricard Ametller Saula



Entre els missatges més clars s'ha demanat als polítics independentistes catalans que deixin estar "les lluites caïnites amb interès propi o el poble els passarà per sobre". També hi ha hagut un record i la petició de llibertat per a tots els pr4sos i preses polítiques i els exiliats i exiliades.