Diada 2020

La concentració del Baix Montseny aquest 11S serà davant l'estació de Renfe de Sant Celoni

L'objectiu és expressar que es necessiten les eines d'un Estat independent per fer front a la crisi actual i defensar els drets fonamentals, en especial, el dret a manifestació

per Redacció , 11 de setembre de 2020 a les 08:46 |
Ofrena floral al monument 11 de Setembre de Sant Celoni | Jordi Purtí
El Baix Montseny es mobilitzarà aquesta tarda a Sant Celoni per la Diada Nacional de l'11 de Setembre. L'objectiu és expressar que es necessiten les eines d'un Estat independent per fer front a la crisi actual i defensar els drets fonamentals, en especial, el dret a manifestació. Els manifestants sortiran al carrer com sempre ho han fet, de forma cívica i responsable.

La Diada d'enguany és diferent en què es posarà èmfasi en la seguretat de les persones. Aquest any, diuen els impulsors, no és tan important quants seran sinó com ho faran. "Tornarem a demostrar la capacitat de l'entitat per encarar grans reptes, com ho és organitzar un 11 de Setembre en aquest context d'emergència sanitària".


Sant Celoni és un dels més de cent punts de concentració que hi ha a tot el país davant de les delegacions de l'Agència Tributària espanyola, dels edificis de la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'Institut Nacional de la Seguretat Social, el SEPE, les estacions de RENFE i el Banc d'Espanya.

Tots els municipis del Baix Montseny, tant del Vallès Oriental com de la Selva, estan convocats a Sant Celoni. Seguint les recomanacions per la situació a dia d'avui la concentració de Sant Celoni (com els de la resta de poblacions) s'ha preparat a consciència per tal que sigui més que segura.

 

Recinte de Sant Celoni on es celebrarà la concentració de l'11S Foto: ANC Sant CeloniL'accés al recinte


Hi haurà només un punt d'accés amb quatre entrades on es farà un control per tal que tothom porti mascareta ben posada i es netegi les mans amb gel hidroalcohòlic. Les cues es faran mantenint els dos metres de separació entre les persones que hi prenen part. A l'interior hi haurà cadires desinfectades posades una per cada metre quadrat.

Hi haurà pas per vianants a tot el perímetre exterior. Les pancartes, estelades i banderes que porti cadascú serà d’ús individual. No es permetrà fumar ni el consum d'aliments durant la concentració. Hi haurà voluntaris al control d'accés, a l'estació i per tot el perímetre de la zona de concentració. Al finalitzar l'acte, els voluntaris obriran espais de sortida a tot el perímetre, per tal de facilitar la sortida i evitar aglomeracions.

L'acte

L'acte aquest any serà curt i auster en un intent d'evitar aglomeracions i protegir la salut dels convocats. Respecte a l'acte que es portarà a terme, seguirà aproximadament el següent esquema:

A les 17:14h començarà l'acte. Paral·lelament la gent des de casa seva podrà prendre part de la Diada.

De 17.15h a 17.30h indicacions de funcionament mentre arriba la marxa a peu des de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera i la marxa lenta de vehicles per la C35 des de Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor i Llinars.

De 17.30h a 17.45h es faran les fotos de l'acte amb tots els assistents a punt per escoltar l'acte polític local.

De 17.45h a 18.00 lectura del manifest local a càrrec de l'Eloi Vila. Seguidament, el cant dels Segadors

En acabat es desallotjarà l'espai de manera ordenada. A partir de les 18.30h tothom podrà connectar per streaming amb els mòbils amb l'acte polític central de Barcelona.

 

Participació