habitatge

Els Mossos d'Esquadra desallotgen una persona d'un pis de Sant Celoni

La PAHC Baix Montseny l'havia recuperat ahir i és propietat de Coral Homes (Servihabitat)

per Redacció, 9 de setembre de 2020 a les 16:43 |
Carrer del pis on s'ha desallotjat un jove | @PAHCBM
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La persona desallotjada aquesta tarda pels Mossos d'Esquadra d'un pis recuperat ahir al carrer Pau Casals de Sant Celoni per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC Baix Montseny) podrà viure en un hotel del municipi fins dilluns vinent, gràcies a l'acord entre  l'entitat que defensa el dret a l'habitatge i l'Àmbit d'Afers Socials de l'Ajuntament de Sant Celoni. El desallotjament ha sigut a primera hora d'aquesta tarda.

La PAHC Baix Montseny amb una carta adreçada a les veïnes i els veïns del barri va anunciar ahir la recuperació d'un pis buit de fa temps, propietat de Coral Homes (Servihabitat), on hi va anar a viure aquesta persona desallotjada i que, segons s'especificava en la carta "passa per una situació de moltes dificultats. Té moltes ganes de fer bones relacions de veïnatge i d’implicar-se en la vida al barri".

 
Fa uns mesos es va quedar sense casa i des de llavors ha viscut en una pensió compartint habitació, a casa d'amics i familiars, d'un cantó a l'altre, i darrerament ha viscut en un garatge. "Tota aquesta situació l'ha fet viure molt mala vida". Remarquen que, com en altres casos, l'administració es troba saturada i sense capacitat per oferir una alternativa real. Per tot plegat, "lluitarem perquè pugui aconseguir un lloguer social en aquest pis".

 
Des de la PAHC es reconeix que l'emergència sanitària ha empitjorat encara més situacions que ja eren molt complicades i "davant de la gran crisi que veiem venir, pensem que és imprescindible teixir xarxes entre veïns i veïnes i construir vincles de suport mutu per poder garantir una vida digne per a tothom".


Una vegada consumat el desallatjament, la PAHC ha exigit solucions alternatives a l'Ajuntament de Sant Celoni. La primera resposta ha estat la de trobar-li un allotjament provisional per uns dies. Les negociacions sobre aquest cas amb l'Ajuntament de Sant Celoni continuaran dilluns de la setmana vinent.
 

 

Participació