Àngels Ponsa: «La cultura cura l'ànima»

La futura consellera de Cultura presideix el pregó de la Festa Major de Sant Celoni, un homenatge a les víctimes de la Covid-19

Àngels Ponsa, la futura consellera de Cultura al pregó de la Festa Major de Sant Celoni
Àngels Ponsa, la futura consellera de Cultura al pregó de la Festa Major de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
05 de setembre del 2020
Actualitzat a les 9:45h
"La cultura cura l'ànima", aquesta ha estat una de les frases destacdes que ha pronunciat aquesta nit en el pregó de la Festa Major 2020 de Sant Celoni, Àngels Ponsa, que dimarts de la setmana vinent es convertirà en la consellera de Cultura del Govern de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Sant Celoni va convidar fa dies la directora general de Cultura i el destí ha volgut que hagi presidit l'acte gairebé com a consellera.

Ha reconegut que és un dels primers actes que assisteix des que sap que serà consellera i Ponsa ha emfatitzat en la necessitat d'apostar per la cultura "que és segura i en aquest temps de confinament n'hem tingut molta sort". Reconeix que es viuen temps convulsos i complicats i, per això, aplaudeix la valentia de mantenir la Festa Major amb les mesures que calguin ja que aquestes accions "donen molta confiança. Hem de tornar a la cultura tot el que ens ha donat".

El pregó de la Festa Major de Sant Celoni ha volgut ser un homenatge a totes les víctimes de la Covid-19 i un agraïment a tots els professionals que han donat resposta a la crisi sanitària. Àngels Ponsa ha reconegut que mentre es feia el ball d'homenatge li han saltat les llàgrimes perquè ha recordat dues persones. Una Joan Serra, el ballarí i coreògraf de Sant Esteve de Palautordera mort l'any 2013, que en el moment de ser director de l'Esbart de Sant Cugat ella era regidora de Cultura de l'Ajuntament i van portar a terme molts projectes plegats. L'altra persona és Lluís Puig, exconseller de Cultura de la Generalitat ara exiliat a Bèlgica. També va aprofitar l'avinentesa per recordar la resta d'exiliats i empresonats.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha manifestat sentir-se orgullós de la ciutadania de Sant Celoni i La Batllòria per la seva predisposició a treballar desinteressadament per ajudar als altres "és un signe d'identitat. Hi ha imatges que hem de tenir presents en el futur com ara el compromís, la solidaritat i el voluntariat". Garcia ha recordat que el programa de la Festa Major ha inclós molts actes amb la participació de creadors locals i que encara cal un esforç col·lectiu per superar la crisi de la Covid-19.