El cuiner Santi Santamaria en la memòria de Sant Celoni

Aquest matí s'ha inaugurat l'escultura en el seu honor obra de Jaume Rodri i promoguda per l'Associació d'Amics i l'Ajuntament

per NacióBaixMontseny, 11 de novembre de 2012 a les 20:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escultor Jaume Rodri i Pau Santamaria Foto: Jordi Purtí

Aquest matí s'ha inaugurat l'escultura a en Santi Santamaria a Sant Celoni de la mà de Jaume Rodri. L'homenatge ha estat impulsat per l'escultor, la família i l'associació d'amics d’en Santi Santamaria i amb col·laboració de l'ajuntament de Sant Celoni. L'escultura s'ha ubicat a l'espai Santi Santamaria en homenatge a la seva aportació a la cuina, a la gastronomia, pel seu compromís intel·lectual i de ciutadà.


Amb l’assistència d’unes 200 persones s’han fet  parlaments d'Àngels Serra, Regina Santamaria,  Joan Castaño i Jaume Rodri agraïnt el suport i col·laboracions diverses però sobretot exaltant la figura del desaparegut Santi. Finalment en Pau Santamaria ha destapat l’escultura.
 

Es tracta de dues pedres sobreposades, una del Montseny i una del Montnegre entorns naturals entre els que es situava a en Santi plenes de símbols; una A d'Àngels, les quatre barres, profundes en el seu cor, les tres estrelles, que apareixien en el logo del restaurant i que va dibuixar el pintor Antoni Tàpies, entre d'altres. Amb aquest homenatge queda establert un espai pel que fa temps s'estava treballant per a qui ha estat un dels catalans més internacionals.

A més es pot llegir un escrit de l'escultor Jaume Rodri:


Dues pedres, un sol tot.
Granit del Montnegre: sòlid i contundent.
Marbre del Montseny: tendre i ferit d'il·lusions.
Dues pedres, una passió:
la Vida i Catalunya com un sol tot.

 

Participació