El retorn a les classes i la demanda de reduir els contactes socials, eixos del Consell d'Alcaldies

S'incideix en què les escoles són segures i han '’obrir per assegurar el futur dels escolars i de la societat.

Alguns del alcaldes del Vallès Oriental i del Baix Montseny participants en la reunió
Alguns del alcaldes del Vallès Oriental i del Baix Montseny participants en la reunió | CCVO
Redacció
27 d'agost del 2020
Actualitzat el 28 d'agost a la 13:11h
La preocupació pel retorn del curs escolar ha estat el principal tema que s’ha tractat aquest dimecres al Consell d’Alcaldies extraordinari del Vallès Oriental. La sessió ha servit perquè els representants del Govern i dels àmbits sanitari i de salut expliquessin els protocols i procediments que se seguirán davant uns contagis que han assegurat que, si es produeixen, seran introduïts per adults. També han avançat que es formarà als responsables de cada centre, el professorat i fins i tot les famílies per conèixer aquests protocols.

Tots els representants han insistit en la importància d’obrir les escoles: perquè són segures i perquè asseguren que els més petits s’infecten poc i són poc transmissors, però també per assegurar el futur dels escolars i de la societat: “No ens podem tornar a permetre tancar les escoles perquè estem posant en joc el progrés social dels nostres alumnes i, per tant, de la nostra societat i el desenvolupament personal dels nostres alumnes” ha insistit la secretària d’Educació, Núria Cuenca.

En el transcurs de la reunió s’ha insistit en què el focus important de contagis s’està produint a les reunions socials i familiars. "Els àmbits socials i sobretot familiars són àmbits de confiança on relaxem les mesures, i és on veiem que la transmissió s’incrementa, per tant hem de fer al revés, reduir aquesta relació el màxim que puguem i les trobades el més petites possibles i mantenir les mesures de prevenció de distància, mascareta i higiene de mans”, ha comentat el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández.

Els alcaldes de Granollers, les Franqueses i Canovelles han demanat a la Generalitat directrius clares pel que fa als mercats no sedentaris i més suport dels Mossos d’Esquadra per ajudar a controlar la gent que no compleix les mesures de prevenció. "Tot i ser poca la població incívica, de 100.000 habitants que tenim les tres poblacions, un 3-4% en són moltes persones, tot i que també hem de felicitar aquest 96-97%  de gent que fa les coses ben fetes", ha comentat Colomé.

El president comarcal també ha demanat unitat i fugir de colors polítics per combatre la pandemia. Colomé ha comentat que “en aquests moments complicats que estem vivint no hi ha d’haver cap color polític i hem de remar tots cap a una mateixa direcció”. “Algú ha de prendre decisions, en aquest cas els experts de la Generalitat, i nosaltres podem estar més o menys d’acord i si no hi estem ja les discutirem, però el missatge que hem de donar a la ciutadania ha de ser  únic perquè, si no, no ens en sortirem”, ha comentat.