Els veïns de Sant Hilari Sacalm es decanten per adequar el camí de vianants de Cal Sastre

Ha estat l'opció més votada d'entre les propostes dels pressupostos participatius

Camí de Cal Sastre, la millor opció dels pressipostos participatius 2020 de Sant Hilari Sacalm
Camí de Cal Sastre, la millor opció dels pressipostos participatius 2020 de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:44h
"Èxit de participació a les votacions dels Pressupostos Participatius de Sant Hilari Sacalm". Així és com s'ha valorat des de l'Ajuntament l'edició d'enguany després que fins a 582 persones han participat a la fase de votacions per escollir un projecte guanyador. Finalment, adequar un camí de vianants i segur fins a la urbanització de Cal Sastre, ha estat la opció més votada d'entre les 11 finalistes. La fase de votació es va acabar el passat diumenge 23 d'agost.

A molts pocs vots de diferència, en segon lloc, ha quedat l'adequació de la plaça Moragues, que no es podrà executar en aquesta ocasió. El projecte guanyador té un cost de 35.000 euros dels 50.000 euros destinats als pressupostos d'enguany. Tal com diu el mateix reglament dels pressupostos participatius, també s'executarà el projecte amb més vots que, sumat al guanyador, no sobrepassi els 50.000 euros totals. Per aquest motiu, el projecte "automatització de les pilones del camí segur" serà el segon projecte que es tirarà endavant al llarg d'aquest any, amb un pressupost de 14.000 euros.

La novetat d'enguany

La principal novetat de l'edició dels Pressupostos Participatius d'aquest 2020 ha estat la implicació de la ciutadania també en la fase d'elaboració de les propostes. A l'edició de 2019 les propostes van ser proposades pel mateix Ajuntament i la ciutadania va haver d'escollir-ne una. En aquest 2020 la ciutadania també ha estat l'encarregat de pensar i idear les propostes. D'aquesta manera s'implica la ciutadania en tot el procés, essent l'encarregada d'elaborar les propostes i posteriorment, escollir la que consideri més adequada.

Molt bona participació

L'edició dels pressupostos participatius d'enguany ha estat la més participativa des que es va iniciar aquest procés de participació ciutadana ara fa 4 anys. Han estat 21 els projectes que la ciutadania ha proposat, dels quals, una vegada validats, 11 d'ells han passat a la fase de votació, en la qual més de 500 hilariencs i les hilarienques han participat amb el seu vot. Concretament hi han participat un total de 582 ciutadans, 499 dels quals ho han fet a través del portal de participació de l'Ajuntament i 82 a través de les butlletes de participació dipositades als diferents equipaments municipals (s’han emès un total de 727 vots). 

La participació ciutadana a Sant Hilari es consolida

Des de la Regidoria de Participació es fa una molt bona valoració d'aquestes dades ja que indiquen una gran participació arribant a un percentatge del 12,15%, una xifra molt superior a l'assolida per la majoria de municipis en processos similars i que es solen situar entre el 3 i el 6% de participació. "Aquestes dades confirmen que l'aposta del govern per fomentar la participació ciutadana va donant els seus fruits; al mateix temps es va consolidant l'interès i la implicació dels ciutadans en els projectes del municipi".