Josep Plandiura guanya el concurs de Museu Urbà de Sant Celoni

L'escultor de Sant Pere de Vilamajor va presentar el projecte Portes al Montseny i ha estat escollit entre onze propostes

Redacció
11 de novembre del 2012
Josep Planidura davant la maqueta de l'escultura guanyadora
Josep Planidura davant la maqueta de l'escultura guanyadora | Jordi Purtí
 Josep Plandiura davant la maqueta de l'escultura guanyadora Foto: Jordi Purtí

L'artista de Sant Pere de Vilamajor, Josep Plandiura Vilacís, amb l'escultura Portes al Montsey ha estat el guanyador del I Concurs Museu Urbà que ha impulsat l'Ajuntament de Sant Celoni. La finalitat era seleccionar una obra artística per ser instal·lada en l’espai públic del nucli de Sant Celoni i la Batllòria.  

Les dimensions i els materials eren lliures i només calia que s’adequar-les a les característiques de l’emplaçament escollit. El cost total del materials per a la producció i instal·lació de l’obra, que seran assumits per l’Ajuntament no havia de superar els 12.000 euros (IVA inclòs) i l’autor seleccionat com a guanyador va rebre un premi econòmic de 2.000 euros.
 
El jurat estarà constituït per tres artistes del Baix Montseny (Hugo González Durante, Luis Carlos Colomo Rodríguez i Glòria Auleda Llavina) a més de tècnics municipals. En total es van presentar onze projectes, la majoria escultòrics però també pictòrics tots ells vinguts de Montseny, Sant Celoni, Barcelona, Sant Pere de Vilamajor, Les Franqueses del Vallès, Barcelona o Sant Boi del Llobregat.

Portes del Montseny
Es tracta d'una obra de 6 metres d'alçada x 2,30 de llargada x 2,30 d'amplada que pesa 2.500 quilos construïda amb acer Corten Urssa. L'escultor en principi l'havia previst per col·locar-la a l'espaiu verd de la porta de Ponent, però segurament serà col·locada a l'espai verd del carrer de la Creu Roja, al lateral amb el carrer Bruc a l'arbredadel costat del Pont de Llevant.