Ceràmiques Terraforta apropa l'ofici en el 40è aniversari

Des d'aquest dilluns i fins dijous s'organitzen xerrades, tallers i debats sobre l'artesania ceràmica

NacióBaixMontseny
10 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:20h
Imatge d'arxiu de Francesc Mas, un dels inquilins de l'històric establiment de Breda
Imatge d'arxiu de Francesc Mas, un dels inquilins de l'històric establiment de Breda | Jordi Purtí
Ceràmiques Terraforta enguany arriba als 40, una xifra especial que aquest emblemàtic establiment de Breda vol celebrar "al costat de la gent", tal com s'ha expressat. Per això, ha preparat un seguit de propostes, des d'aquest dilluns i fins dijous, que apropin aquesta ofici i la seva història. 

La voluntat d'aquesta iniciativa és conèixer "com es fa la ceràmica i com l’entenen els qui la defensen cada dia al seu obrador", tot plegat a través de diverses xerrades i tertúlies, una demostració culinària i un breu taller de decoració mural. 

Ceràmiques Terraforta fa quatre dècades que es troba en la seva ubicació actual, tot i que els seus orígens es remunten en l'històric taller que obrí l'artista Josep Aragay al poble de Breda a la primera meitat del segle XX. L'antiga casa de 1543 que alberga el comerç, és el centre d'on -des d'aleshores fins avui- s'ha obert a tothom amb el seu compromís al patrimoni terrissaire i l'artesania d'autor.

Curiosament, fa cinc anys, quan bufava 35 espelmes, el negoci -regentat per Maria Trunas i Francesc Mas- va celebrar l'aniversari presentant la vaixella Castell de Montsoriu

Consulta les activitats programades fins dijous. Són gratuïtes, però les places estan limitades per la situació sanitària i es permetrà l'entrada per odre d'arribada. 

Les activitats del 40 aniversari de Terraforta by naciodigital on Scribd