La PAHC Baix Montseny negociarà amb la Sareb per posar els pisos del «Bloc Caliu» a lloguer social

La plataforma, disposada a "lluitar fins al final per defensar el dret a l'habitatge"

La PAHC Baix Montseny inicia negociacions amb la Sareb
La PAHC Baix Montseny inicia negociacions amb la Sareb | PAHC Baix Montseny
Redacció
03 d'agost del 2020
L'Obra Social de la PAHC Baix Montseny començarà aquesta setmana la negociació amb la Sareb per tal que posin a lloguer social els pisos del Bloc Caliu de Sant Celoni, que van ocupar i rehabilitar el gener de 2020, després d'haver rebut la primera demanda judicial amb relació a un dels pisos.

El Bloc Caliu era un bloc propietat de la Sareb que havia quedat a mig construir i feia més de 10 anys que estava buit. Quan la PAHC hi va entrar, els pisos estaven en molt mal estat, sense instal·lació elèctrica ni d'aigua, ni instal·lacions a les cuines ni als lavabos. El suport i l'energia desiteressada de persones de la Plataforma i veïns de la comarca van fer que en 15 dies els pisos fossin habitables, i s'hi han allotjat nou adults i 10 menors.

Els veïns del Caliu es reuneixen quinzenalment en assemblea per tractar i resoldre temes referents al bloc i la comunitat, així com per donar-se suport en cobrir les necessitats que sorgeixen en el dia a dia. A més, continuen vinculats a la PAHC, assistint a les assemblees i donant suport a altres persones que es troben en situació precària amb relació a l'habitatge.

La PAHC Baix Montseny assegura, en un comunicat publicat al seu Facebook, que "estem disposades a lluitar fins al final per defensar el dret a l'habitatge i a la vida davant els interessos de bancs i fons voltors que només volen enriquir-se i especular amb el que és una necessitat bàsica i fonamental". I és que, segons el seu parer, els pisos haurien d'estar en règim de lloguer social, "d'acord amb el sentit ètic de fer prevaldre l'ús social de l'habitatge davant l'ús especulatiu i mercantil d'aquest".
Arxivat a