El Vallès Oriental vol atreure turistes francòfons

Una periodista està visitant la comarca per elaborar una guia en francès

La periodista francesa visita el celler de Can Roda, a Martorelles
La periodista francesa visita el celler de Can Roda, a Martorelles | CCVOR
Redacció
03 d'agost del 2020
El Consell Comarcal ha encarregat a la prestigiosa editorial de parla francesa Petit Futé, una guia específica del Vallès Oriental, amb l’objectiu d’atreure a la comarca el públic francòfon.
 
Durant el mes de juliol, una periodista de l’editorial ha visitat diferents indrets de la comarca. De fet, ja havia iniciat aquestes visites al març, però el confinament va obligar a suspendre-les. Ara, s'han reprès adaptant-les a les noves mesures de seguretat.

El projecte estarà llest aquest any, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el sector públic i privat de la comarca. Es tracta d’una guia de butxaca d’entre 144 i 192 pàgines, en les quals hi ha contingut, mapes i imatges. S’editaran 5.000 exemplars, dels quals 4.000 es distribuiran en llibreries, quioscs, aeroports i oficines de turisme de països de parla francòfona (França, Departaments d’Ultramar, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg i Canadà) i 1.000 exemplars se’ls quedarà el Servei de Turisme del Consell Comarcal, per distribuir-los segons les necessitats.
 
Un cop es publiqui l'edició impresa, aproximadament després d'un mes, es posarà a la venda le versió digital o aplicació Le Vallès Oriental, en formats PDF Reader imprimible, ePub, eBook, Amazon Kindle Mobipocket, accessible offline (sense roaming) i online en streaming (connexió internet) i disponible a la boutiga de Petit Futé, iTunes, Google Play-Market. La versió digital/app conté els mateixos continguts, fotografies i mapes que l’edició impresa.

Petit Futé és la primera gran editorial de guies i revistes de viatges que publica en francès per al públic francòfon (França, Departaments d’Ultramar, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg i Canadà), segons UNWTO (World Tourism Organisation). Compta amb més de 42 anys d’experiència en el sector, essent una marca coneguda i reconeguda. La xarxa de distribució dels productes Petit Futé és àmplia i engloba llibreries generalistes (47%), grans superfícies (23%), pàgina web (11%), aeroports (7%), mitjans de comunicació (7%) i venda directa (5%).
 
El primer mercat internacional emissor de turisme al Vallès Oriental és França, seguit del Regne Unit i Alemanya, segons dades de l’enquesta del perfil del turista que realitza el LabTurisme de la Diputació de Barcelona.