Territori obre les passarel·les per a viananats i ciclistes sobre la C-35 a Sant Celoni

Aquesta actuació, amb un pressupost d’1,3 milions d'euros, millora la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial Molí de les Planes i també amb el Pertegàs

Passarel·la vianants i ciclistes sobre la C-35 a Sant Celoni
Passarel·la vianants i ciclistes sobre la C-35 a Sant Celoni | Territori i Sostenibilitat
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:31h

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat avui en servei una passarel·la per a facilitar el pas de vianants i ciclistes sobre la C-35, a Sant Celoni, i d'aquesta manera, acaba l'obra de construcció de dues passeres en aquesta carretera al seu pas pel municipi. Aquesta actuació, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros, permet millorar la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial de les Planes i també amb el Pertegàs, així com afavorir la seguretat viària.

La carretera C-35, al voltant de Sant Celoni, registra un trànsit intens, amb una mitjana d'uns 25.000 vehicles al dia. L'obra que ara ha finalitzada, molt demanada pel territori, afavoreix la connexió entre un costat i altre de la carretera, atès que els encreuaments de vianants entre les dues bandes de la via en aquest municipi únicament es podien fer fins ara mitjançant dos passos inferiors.

En concret, els treballs han consistit en la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-35 a l’altura del quilòmetre 57 i, a uns 400 metres de distància, la formació d’una altra estructura adossada al lateral dret del pont ja existent de la carretera sobre la riera de Pertegàs. Els treballs van començar l’octubre passat i van quedar interromputs per la declaració de l’estat d’alarma com a conseqüència de la COVID-19. Es van reprendre el maig passat i ara han conclòs.
 

Pont sobre el Pertegàs a la C-35 al seu pas per sant Celoni Foto: Territori i Sostenibilitat


Rampes per a facilitar el pas a persones reduïdes

La nova passarel·la sobre la C-35 està formada per una estructura metàl·lica i forjat mixt i inclou dos estreps de formigó armat, dues rampes, escales i replans de connexió també de formigó. La passera, amb una forma curvilínia, té una amplada de 2,5 metres. Les rampes d’accés per a facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda tenen 107 i 130 metres de longitud, respectivament.

L'altra actuació consisteix en l’eixamplament, aigües avall, del pont actual de la C-35 sobre la riera de Pertegàs amb una estructura metàl·lica, per a facilitar el pas de vianants i ciclistes. El pont s’ha eixamplat en 2,3 metres, en voladís, al llarg de 50 metres de longitud.

Addicionalment, l'obra ha inclòs la pavimentació amb formigó el tram de vorera que discorre des de la nova passarel·la i l'ampliació del pont sobre la riera.
Arxivat a