Reobre el Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina

A partir de l'1 d'agost els visitants també hi podran trobar el Punt d'Informació de la Diputació de Barcelona

Després d'uns mesos tancat torna a obrir el Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina
Després d'uns mesos tancat torna a obrir el Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina | Jordi Purtí
Redacció
01 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:28h
Aquest dissabte 1 d'agost es posa en marxa la reobertura del Museu  del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina, tancat des del decret de l'estat d'alarma provocat per la crisi sanitària de la Covid-19. L'obertura es farà amb novetats importants ja que l'Ajuntament de Vallgorguina i la Diputació de Barcelona han signat un conveni que permetrà ubicar-hi el Punt d'Informació al baixos del museu, que serà gestionat per Joan Manuel Riera de l'Escola de Natura del Corredor.

Aquest fet, a més, permetrà que l'equipament estigui obert més dies, concretament els dissabtes i diumenges des de les 10 del matí fins les 14 hores, quan fins ara només obria els diumenges d'11h a 13h.

Des de l'Ajuntament de Vallgorguina recorda que els visitants hi trobaran una expenedora de líquid hidroalcohòlic, mascaretes i una mampara per atendre les persones que ha habilitat la Diputació de Barcelona.

El Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina es troba en una casa antiga remodelada, Can Mainou, que va ser donada l'any 1993 per Joan Mainou i Fornés mitjançant un vitalici a l'Ajuntament. Aquesta remodelació va ser finançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa Viure al Poble Més, destinat a la regeneració urbana i la promoció turística del municipi. El museu va ser inaugurat el dia 26 de novembre de l'any 2016.

El museu posa èmfasi en la memòria col·lectiva del municipi, mostrant el seu passat rural a partir de les eines utilitzades en els treballs a bosc i a pagès i el testimoni dels mateixos protagonistes a través de fotos i audiovisuals.
Arxivat a