Gitanes Palautordera comença una nova etapa amb la renovació de la junta

Marc Gallardo és el nou president

Edició 2020 del Ball de Gitanes a santa Maria de Palautordera
Edició 2020 del Ball de Gitanes a santa Maria de Palautordera | Gitanes Palautordera
Redacció
02 d'agost del 2020

La colla de Gitanes de Palautordera ha acordat en assemblea la renovació de la junta directiva amb Marc Gallardo, a la presidència, la Roser Bassa, a la vicepresidència, la Meritxell Molà i la Roser Valls, en els càrrecs de secretària i tresorera, respectivament. En aquesta nova etapa, la intenció és la promoció de la cultura i el ball tradicional local i  ajudar la dinamització cultural de Santa Maria de Palautordera sota la llegenda «la dansa ens uneix».

A destacar, la nova creació i difusió del nou web corporatiu en què es mostra d'una manera visual i dinàmica la colla de gitanes i tot allò relatiu a aquest ball. En aquesta nova trajectòria, la participació durant la ballada de diferents colles del Baix Montseny i Vallès Oriental, es vol consolidar com a un eix comú per ensenyar i difondre tant els balls autòctons i forans; per demostrar les semblances i diferències entre les diferents colles relatiu tant als balls com a altres aspectes.

De la mateixa manera, es vol potenciar el coneixement de les gitanes i, de la colla en el seu defecte, entre els palauencs palauenques a través de diferents activitats i potenciar la seva presència. Entre algunes de les noves propostes rauen el muntatge d'una exposició dels diferents cartells de les ballades ençà la seva recuperació, una exposició de l'evolució del vestuari; l'edició d'un llibre il·lustrat i la consolidació de balls com la Polca de Sant Celoni o el ball de l'homenatge, entre d'altres.

Per tant, el nou rumb de les Gitanes de Palautordera, lluny de restar estancat, vol ser un nou atractiu per a la comarca i el municipi.