Ruben Blanco dimiteix com a regidor d'ERC a l'Ajuntament de Vallgorguina

Era el némero tres de la candidatura que encapçala Magda Bes

Ruben Blanco ha renunciat a l'acta de regidor de Vallgorguina
Ruben Blanco ha renunciat a l'acta de regidor de Vallgorguina | Anna Planells / arxiu
Redacció
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:27h
El ple extraordinari celebrat aquest darrer vespre a Vallgorguina ha acceptat la renúncia de Ruben Blanco i Mera com a regidor de la candidatura d'ERC que encapçala Magda Bes. El regidor, que no va assistir al ple, ha manifestat a NacióBaixMontseny que la dimissió es deu a motius laborals "que m'impedeixen dedicar-me a l'Ajuntament tot el temps que voldria". Blanco remarca que no cal buscar altres arguments més enllà de la feina de coordinador que fa a l'empresa.

En aquest sentit, l'alcalde Joan Mora, a banda de dedicar-li el millor, ha fet un repàs de les dimissions de regidors d'ERC a l'Ajuntament de Vallgorguina. Ha recordat que a la legislatura 2007-2011 en van dimitir dos, a la 2011-2015 dotze, la 2015-2019 un i la 2019-2023 de moment 1. En total setze regidors en quatre legislatures no completes.

L'alcalde ha remarcat que Vallgorguina té  "el trist honor" que cap membre de la llista volgués ser regidor i que va haver d'entrar una persona que no en formava part "vaig votar-ho a favor amb imperatiu legal perquè no hi estava d'acord". Això només havia passat una vegada al país Basc.

El representant de la CUP, Luís Toral, va agrair la dedicació de Ruben Blanco a l'Ajuntament "la vida a vegades ens sobrepassa per la dreta i per l'esquerra i s'han de prendre decisions". Li desitgem el millor en la seva nova etapa.

Per la seva banda, Magda Bes, cap d'ERC a l'Ajuntament de Vallgorguina ha agraït la il·lusió que va tenir Ruben Blanco per servir al poble "però la seva situació personal no la podem valorar perquè això li pertoca a ell. Una situació que potser no li ha permès complir però que ha estat honrat i ha renunciat". En relació al reguitzell de dimissions dels darrers anys Bes ha manifestat que no pot valorar-ho ni en positiu ni en negatiu perquè s'han de tenir presents els condicionants de cada moment i de cada persona.

Raquel Gutiérrez i Noguera, número quatre de la llista d'ERC de Vallgorguina serà qui prendrà possessió del càrrec de regidora. Quan això passi el grup municipal quedarà format per tres dones: Magda Bes, Maria del Carmen Linares i Raquel Gutiérrez.
 
Arxivat a