Territori i Sostenibilitat impulsarà un projecte per afavorir la seguretat viària en l'accés a Can Pagà

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ho ha anunciat en una visita a la rotonda construïda pel Departament a la C-35 i BV-5301

Un moment de la visita a la rotonda C-35
Un moment de la visita a la rotonda C-35 | Territori i Sostenibilitat
Redacció
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:06h

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat que el Departament de Territori i Sostenibilitat impulsarà pròximament la redacció d'un projecte per a millorar l'accés a la urbanització de Can Pagà des de la BV-5301. L'obra, que es licitarà durant l'any que ve, consistirà en la formació d'un tercer carril central per als girs a l'esquerra, amb un pressupost d'uns 150.000 euros.

Aquest anunci l'ha fet després de la visita a la rotonda que ha construït el Departament en  l'encreuament entre la C-35 i la BV-5301, a Santa Maria de Palautordera, per a millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit. 

A la visita van ser-hi presents l'alcalde, Jordi Xena, i el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores. L'obra ha comptat amb un pressupost de 500.000 euros. La   carretera BV-5301 forma l'accés al nucli urbà de Santa Maria de Palautordera i Sant Esteve  de Palautordera des de la C-35 i, des d'aquesta carretera, els vehicles poden enllaçar amb  l'autopista AP-7. 

La nova rotonda, de 44 metres de diàmetre exterior, substitueix l'anterior encreuament,  format per un tercer carril central situat a la C-35 per als girs a esquerra i permet millorar la seguretat viària i la canalització del trànsit en un punt que registra una circulació elevada d’uns 22.000 vehicles diaris la C-35, més de 9.000 la carretera BV-5301.