Francesc Colomé, president del Consell Comarcal: «Haurem de conviure amb aquest virus amb nous hàbits»

Els diversos brots que s'estan donant al Vallès Oriental són bàsicament en entorns familiars, festes i entorns laborals

Reunió del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental
Reunió del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental | CCVOR
Redacció
30 de juliol del 2020
La taxa d'incidència del coronavirus acumulada dels darrers set dies al Vallès Oriental ha pujat de manera significativa, i ara es troba en un 39,2 - 29,9 al Vallès Oriental Central, 31,9 al Baix Montseny i 26,9 al Baix Vallès - i la taxa de reproducció es d'un 1,7, és a dir que continua creixent, però desaccelerant.

A la regió metropolitana nord s'estan fent 2.000 proves PCR diàries, amb un percentatge de positius que se situa en un 6-7%, i l'objectiu és estar per sota del 5%. Els diversos brots que s'estan donant al Vallès Oriental són bàsicament en entorns familiars, festes i entorns laborals, però estan controlats perquè de seguida es fan els estudis de contacte.

Aquestes són les dades que s'han donat aquest migdia en una nova reunió del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental que ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l'Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, i el director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, Joan Parellada.
 
En la trobada també s'ha comentat que als tres requeriments de mesures preventives per a la població que hi havia fins ara -distància, higiene de mans i mascareta- s'hi ha afegit evitar les aglomeracions i grups grans de socialització.
 
El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha advertit que "haurem de conviure molt de temps amb aquest virus amb nous hàbits" i per això ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania: "hem de complir a aquests cinc requeriments. Hi ha una petita part que no està complint i contra aquests hem d'anar i hem de felicitar a aquest 95% de la gent que fa les coses ben fetes", ha dit.
 
Per la seva banda, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha recordat que "el virus segueix circulant pel nostre país i també al Vallès Oriental i per tant cal que tots i totes  seguim estant en una situació d'alerta. I aquesta es tradueix en què les nostres actituds i activitats són claus en l'evolució de la transmissió del virus".
 
Durant la reunió s'ha compartit amb els alcaldes i alcaldesses el Pla de la Covid que va presentar ahir el Govern, que determinarà 6 nivells de mesura en funció de 10 indicadors epidemiològics i assistencials, combinats amb les realitats sociològiques i demogràfiques dels territoris.

El president del Consell Comarcal ha recordat que el món local s'ha posat a disposició del Govern pel que calgui i fer reunions diàries, si fos el cas, per tenir una estratègia comuna en el cas que es multipliquin els casos.