Festa del Medi Ambient a Vilalba Sasserra

L'objectiu és fomentar l'hàbit del reciclatge

Redacció
09 de novembre del 2012
Planta Orgànica de residus Vallès Oriental
Planta Orgànica de residus Vallès Oriental | Javier Aguilar
Centre Comarcal de tractament de residus del Vallès Oriental Foto: Javier Aguilar

L'Ajuntament de Vilalba Sasserra amb la finalitat de fomentar l’hàbit del reciclatge ha programat per als dies 10 i 11 de novembre diverses activitats relacionades amb el Medi Ambient.

El dissabte està previst fer una visita guiada al centre comarcal de tractament de residus del Vallès Oriental (planta de digestió anaeròbica i de compostatge). L’objectiu és donar a conèixer aquesta instal·lació i els processos als quals es sotmet la matèria orgànica generada a les nostres llars per convertir-la en energia elèctrica i compost.

Dissabte a la tarda i diumenge al Centre Cívic i haurà una exposició sobre la matèria orgànica, on es mostrarà els beneficis de la recollida de la fracció orgànica. Es podrà conèixer el procés de transformació de la fracció orgànica fins a obtenir-ne compost, així com els beneficis que comporta per a la salut i el medi ambient. També hi haurà un inflable per aprendre a reciclar saltant, es tracta d'una proposta didàctica consistent en aconseguir que un grup d'infants i joves juguin a l'inflable tot posant uns coixins (amb dibuixos de residus) al lloc que correspondria (contenidors de recollida selectiva o deixalleria) per a fer-ne el tractament més adequat. Aquesta activitat pretén divertir i educar els infants i joves de 3 a 12 anys.