L'ACA atorga ajuts per valor de 122.000 euros a municipis de la conca de la Tordera afectats pel Gloria

Les subvencions serviran per finançar la reparació de motes, talussos i altres infraestructures malmeses

La desembocadura de la Tordera
La desembocadura de la Tordera | Cos d'Agents Rurals
Redacció
04 d'agost del 2020
El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat atorgar ajuts directes als municipis de Palafolls, Malgrat de Mar, Tordera i Sant Feliu de Buixalleu per un import total de 122.000 euros. Les subvencions serviran per finançar la reparació i restitució de danys en talussos, motes i altres infraestructures de protecció enfront avingudes que van patir danys durant la darrera setmana de gener arran de la crescuda del riu Tordera, la riera d'Arbúcies i altres rieres. Els ajuts es deglossen de la següent manera: al municipi de Tordera es destinaran 54.260 euros; a Palafolls 38.459 euros; a Malgrat de Mar 11.700 euros i a Sant Feliu de Buixalleu 17.789 euros.

Tot i els ajuts atorgats a aquests municipis diverses entitats del territori, entre les quals hi ha la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i l'Associació per a Defensa del Corredor-Montnegre i Baix Montseny, no estan d'acord en la manera en què l'ACA està gestionant la recuperació de les zones malmeses. Per això, han posat en marxa la campanya Salvem els Rius per demanar l'aturada immediata de les actuacions portades a terme per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) arran del Gloria.

En aquest sentit, denuncien la gestió de les lleres dels rius i rieres a Catalunya com és el cas del riu la Tordera al seu pas per Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i al Maresme; la riera Giola, al seu pas per Llinars del Vallès i la riera d'Arbúcies a Sant Feliu de Buixalleu. Els impulsors de la Plataforma Salvem els rius manifesten que la seva voluntat és defensar una altra manera de gestionar els cursos fluvials.