El castell de Montsoriu obre amb una bona afluència de visitants

El president del Patronat del Castell, Pere Garriga, valora molt positivament la resposta que han tingut els visitants

El castell de Montsoriu ha reobert portes
El castell de Montsoriu ha reobert portes | Consell Comarcal de la Selva
Redacció
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:11h
El castell de Montsoriu va obrir al públic amb una bona afluència de visitants el cap de setmana passat. La reobertura al públic es va fer el divendres passat al matí, amb una cinquantena de persones que hi van pujar al llarg de tot el dia. El dissabte, els visitants que van voler van poder fer una visita guiada al matí: a les deu del matí i a dos quarts de dotze del migdia respectivament. Aquestes visites van comptar amb una dotzena de persones en cada un dels grups, tal com s’inclou en el Pla de contingència. A la tarda, les visites lliures també es van anar realitzant de forma totalment controlada. El darrer dia del cap de setmana, el diumenge,  també va ser un molt bon dia per al castell de Montsoriu.

El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que l'obertura es va fer seguint totes les recomanacions i les mesures per la COVID-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: "estem molt satisfets de la bona afluència de visitants que hi ha hagut aquest primer cap de setmana i també del comportament que van tenir durant la seva visita ja que van seguir totes les mesures de la COVID-19".

Amb la reobertura al públic, el castell de Montsoriu ha donat el tret de sortida a la desena temporada des de la seva obertura al públic el gener de 2011, després de vint anys d’obres de rehabilitació.

El que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya va iniciar a finals del mes de gener d'aquest any una nova etapa: l'alcalde d’Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, es va convertir en el nou president del Patronat. Amb la nova presidència del Patronat, Garriga assumia el càrrec amb l'objectiu que Montsoriu assoleixi l'esplendor que li correspon i assolint el lideratge que li pertoca com a referent del gòtic català.

L'estat d'alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d'aquest monument arquitectònic en plena campanya de comunicació per Setmana Santa. Tot i això, l'ens selvatà i el Patronat han treballat conjuntament amb el Pla de Contingència per tal de reobrir el castell seguint totes les mesures de seguretat corresponents.