Laura Moré, Isaac Duaigües i Margarita Carbonell, guanyadors del 25è premis del Concurs de Poesia Ametista

A l’edició d’enguany, en la categoria juvenil es van incorporar les categories de rap i microrelat

Concedits els premis del 25è Concurs de poesia Ametista d'Arbúcies 2020
Concedits els premis del 25è Concurs de poesia Ametista d'Arbúcies 2020 | AJA
Redacció
25 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:09h
La terrassa del Museu Etnològic del Montseny va acollir, ahir, dijous 23 de juliol i coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, aplaçada al mes d’abril a causa de la pandèmia del coronavirus, l’acte de lliurament dels Premis de Poesia Ametista, que enguany se celebrava la seva 25a edició.
 
L’acte, conduït pel regidor de Cultura, Manel Serras, va començar amb l’espectacle de poesia i música Curts crus, a càrrec d’Assumpta Mercader i de Maria Carretero en què es va interpretar l’obra més concentrada d’autors com Jordi Masó, Jesús M. Tibau, David Vila, Elisenda Solsona, Pere Calders, Jaume Cabré, Perejaume, Joan Brossa i d’altres.
 
Abans de donar a conèixer els guanyadors dels premis del Concurs de Poesia Ametista, la Biblioteca Municipal va donar els guardons dels Premis de narració curta infantil i juvenil CLER. Enguany era la tercera edició i el tema va ser contes de llops que mai s’han explicat. I els guardonats van ser Ilona Ribas, Joan Macías, Míriam Domènech, Júlia Guiolà i Nadia Paz.
 
Tot seguit, es va procedir al lliurament dels Premis de Poesia Ametista 2020. En la categoria infantil, els premiats van ser David Carrapiço en tercera posició amb el poema Soc del Montseny, Berta Ramon en segona amb el seu poema Les nits màgiques del Montseny i el primer premi se’l va endur Arnau Solà amb el poema El petit tritó. Tots tres participants es van endur un lot de llibres i el diploma, a més a més, el guanyador se’l va obsequiar amb la pedra ametista.
 
Pel que fa a la categoria juvenil, enguany es podien presentar obres en 3 categories diferents: poesia, rap i microrelat. Només es van poder donar els guardons al millor poema, que va ser per a Io Molist amb una obra titulada Bruixa i per al millor microrelat, que es va atorgar a Ariadna Méndez amb una peça amb el títol Anhels del passat. La categoria del rap va quedar deserta. Ambdós guardonats es van endur el diploma, un premi valorat en 75 euros i la pedra ametista.
 
Finalment, en la categoria d’adults, la tercera premiada va ser Margarita Carbonell amb el poema Ataraxia verda i natural i se li va fer entrega del diploma i d’un premi en metàl·lic de 100 euros; la segona posició va ser per Isaac Duaigües amb una obra titulada Descriptio pullae, que va ser obsequiat amb un diploma i un premi en metàl·lic de 200 euros; i, finalment, el primer premi va ser per a Laura Moré i el seu poema El llegat i se li va fer entrega d’un diploma, la pedra ametista i un premi en metàl·lic de 300 euros.
 
Arxivat a