SOS Montseny comença una ronda de contactes amb alcaldes del Baix Montseny

Les darreres setmanes s'ha tornat a detectar un accés motoritzat excessiu i amb conductes incíviques que pertorben el benestar de la població i l'entorn natural que els envolta

Redacció
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:26h
Veïns i entitats protesten per la massificació del Parc Natural del Montseny a Sant Esteve de Palautordera
Veïns i entitats protesten per la massificació del Parc Natural del Montseny a Sant Esteve de Palautordera | Josep Maria Montaner
La problemàtica de la massificació al Parc Natural del Montseny no ha acabat. La plataforma SOS Montseny ha informat que, tot i que amb menys intensitat, aquestes últimes setmanes els veïns i veïnes que viuen al Parc Natural del Montseny han tornat a detectar un accés motoritzat excessiu i amb conductes incíviques que pertorben el benestar de la població i l'entorn natural que els envolta.

En un comunicat que s'ha fet públic assenyalen que aquestes conductes inclouen situacions com curses de motos per les carreteres de Santa Maria de Palautordera a Collformic i de Sant Celoni a Santa Fe a altes hores de la nit entre setmana i principalment els cap de setmana.

També excessos de velocitat i de soroll tant de motos com de cotxes, amb el perill consegüent pel veïnat i els visitants. Tanmateix curses nocturnes de quads i boogies per pistes de muntanya. D'acord amb el comunicat s'han detectat igualment acampades il·legals de tendes i mòbil-homes en zones protegides.

Per tot això, tornen a demanar amb urgència accions immediates des de les administracions implicades com són els ajuntaments de la zona, les diputacions de Barcelona i Girona com a gestores del parc natural i la Generalitat de Catalunya, encaminades a restaurar el benestar quotidià d'aquest espai protegit, i acabar amb aquests actes incívics que ja van motivar les mobilitzacions ciutadanes les primeres setmanes després del desconfinament.
 
En aquest sentit, fan una crida als ajuntaments involucrats a acordar les limitacions oportunes, en forma d'ordenances, o qualsevol altra mesura de la seva competència, per tal d'evitar que se segueixin reproduint aquests fets.
 
Des d'aquesta setmana s'ha començat una ronda de reunions amb els responsables municipals dels ajuntaments del Baix Montseny, per tal de bescanviar opinions sobre la situació i proposar possibles solucions. Volen fer palès que, per aquesta comesa, comptaran amb el suport de la plataforma SOS Montseny per a implementar-les.