Surt publicada la novel·la puzle de Jesús Pacheco, «El Danubi també passa per Praga»

Sota el segell de l'Editorial Tushita la novel·la guanyadora del Premi Omnium Cultural del Vallès Oriental sortirà a la venda el dia 23 de juliol

Surt publicada la darrera novel·la de Jesús Pacheco
Surt publicada la darrera novel·la de Jesús Pacheco | Editorial Tushita
Redacció
20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:03h
El Danubi també passa per Praga, novel·la guanyadora per unanimitat del Premi de Novel·la Josep Saperas l'any 2018, organitzat per l'Omnium Cultural del Vallès Oriental amb un jurat format per Isabel-Clara Simó (presidenta), Marta Tàpias, Ivonne Griley i Martí Monclús, sortirà a la venda el proper dijous 23 de juliol sota el segell de l'Editorial Tushita.

El Danubi també passa per Praga és un llibre gens convencional que canvia la geografia, fins i tot. Es tracta d'una novel·la desmuntada que es va construint a mesura que és llegida, com un trencaclosques.

Per una banda, el lector hi trobarà viatges en el temps, episodis històrics de la 2a Guerra Mundial i també d'avui dia. Per l'altra, es trobarà immers en una lluita fratricida i desconcertant entre diversos narradors que es van superposant a cop de reflexions vitals, literàries i cinèfiles.

Escrita amb un estil lacònic i irònic alhora, El Danubi tambépassa per Praga és una  radiografia  neguitosa de la nostra condició humana.

La Isabel-Clara Simó (†) va escriure: "És una obra d'una gran originalitat. És la novel·la de la novel·la. Diàlegs àgils. Un pòsit cultural molt remarcable. Representa una nova generació de novel·listes. M'ha entusiasmat."

 
L'autor: Jesús Pacheco Julià

Nascut el 1964 a Gualba.
Llicenciat en Filologia Catalana i Castellana.
Constructor especialitzat en restauració i reformes.
Guanyador de diversos premis literaris, ha publicat els llibres de contes Tots els àngels del món (1996) i Anomeneu-lo amor (1998), el llibre de microrelats Ficcionaris (2001) i el llibre de poesia L'ordre del foc (2016). Entre el gener i el desembre de 2012 va fer l'ingent bloc cultural Elogi de l'escorpí.
Durant molts anys, va ser conductor de tertúlies literàries i cinèfiles per a diverses entitats i associacions. Actualment, també és articulista a Nació Digital.

 
Arxivat a