Les excavacions arqueològiques a l'entorn de Mas Bossom evidencien el passat iberoromà d'Hostalric

Les prospeccions han posat al descobert una sitja d’emmagatzematge de gra d'època ibèrica datada a l'entorn de mitjans del segle I a.C.

Part de la sitja ibèrica localitzada a Can Bossoms d'Hostalric
Part de la sitja ibèrica localitzada a Can Bossoms d'Hostalric | AJH
Redacció
16 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:39h
Un dels tres sondejos arqueològics portats a terme a Mas Bossoms d'Hostalric ha posat al descobert una sitja d'emmagatzematge de gra d'època ibèrica. La troballa consisteix en un retall a la roca natural, de forma ovalada, de prop de dos metres d'alt i 1,80 metres d'ample i que, gràcies a l'abundant material arqueològic que s'hi ha localitzat, ha permès datar-la a l'entorn de mitjans del segle I a.C. 

La prospecció s'ha portat a terme aquest mes de juliol a càrrec de l'arqueòleg Jordi Pou amb la col·laboració de Paco Garcia, Jaume Busquets, Joan Frigola i Marc Bouzas. El passat mes de setembre del 2019 es van iniciar les intervencions arqueològiques a l'entorn de Mas Bossom, amb la voluntat de conèixer més a fons aquest sector proper al turó de la fortalesa d'Hostalric i d'estudiar el passat iberoromà del municipi, tal vegada poc conegut. Un cop analitzats els resultats de la prospecció es va preveure per aquest 2020 la realització d'una excavació arqueològica.

Des de l'Ajuntament s'ha informat que es tracta d'una descoberta que evidencia el passat iberoromà d'Hostalric i la importància que tenia el municipi i l'entorn als voltants del segle I i II a.C., i que assenta les bases de futures investigacions.