coronavirus

Salut diu que l'evolució del coronavirus es manté estable al Baix Montseny

La incidència a la regió sanitària metropolitana nord se situa en els 7,7 casos però es demana no abaixar la guàrdia

per NacióDigital , 15 de juliol de 2020 a les 17:00 |
Fase de represa a Granollers. | Adrià Costa
El director del sector del Vallès Oriental de l'ICS, Joan Parellada, ha explicat aquest dimecres que l'evolució del coronavirus al Vallès Oriental es manté -fins les dades d'ahir- estable a la comarca. Parellada, que ha comparegut en una roda de premsa virtual després del consell d'alcaldes, ha precisat que la incidència acumulada (el nombre de PCRs positius per cada 100.000 habitants) es situa en 3,5 al Vallès Oriental central; 3,1 al Baix Vallès; i 1,8 al Baix Montseny: "La xifra varia cada dia i el risc de rebrot hi és", ha advertit. L'expert ha destacat la importància de detectar els casos a temps per poder-los aïllar. Per ara en aquesta comarca no se n'ha produït cap.

D'altra banda, la incidència actual de coronavirus a la regió sanitària metropolitana nord, que inclou el Vallès Oriental, l'Occidental i part del Maresme, és baixa. Parellada ha revelat que la taxa de positius per PCR en la darrera setmana ha estat de 7,7 per cada 100.000 habitants.


El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez ha reconegut que les dades evidencien que la xifra de contagis en aquesta regió està molt per sota de la mitjana catalana -que és de 29 casos per cada 100.000 habitants-, però ha demanat als ciutadans que segueixin complint amb totes les mesures de seguretat i higiene per evitar rebrots.

Pel que fa al número de reproducció instantani, s'ha situat en l'1,6 (i 1,3 al Vallès Oriental central, 1,8 al Baix Vallès i 1,8 al Baix Montseny). Amb tot, ha advertit que el virus "segueix aquí" i ha demanat a la ciutadania que no abaixi la guàrdia. Fernàndez s'ha expressat en aquest sentit i ha recomanat a la ciutadania "que sigui prudent" malgrat que la situació que es viu en aquesta zona "no és comparable" a la de L'Hospitalet o el Segrià.


"El que farà que la situació continuï així serà que siguem curosos amb la distància física, la higiene de mans i intentem no acumular moltes estones en espais tancats", ha apuntat. Fernàndez assegura que aquestes actituds són les que permeten que el contagi "sigui més dificultós".

A la reunió d'alcaldes d'aquest dimecres també hi ha assistit la secretaria general del departament d'Educació, Núria Cuenca, que ha assegurat que la "immensa majoria" d'escoles i instituts del Vallès Oriental no tindran necessitat d'ocupar espais complementaris amb l'arrencada del nou curs. Segons Cuenca, la necessitat de fer servir algun equipament municipal només es produirà en "centres puntuals".


A banda, ha assenyalat que els que poden tenir més dificultats per encabir tots els grups són els que es troben situats en mòduls prefabricats. "Presenten més limitacions a l'hora de confeccionar els grups estables i distribuir-los en les infraestructures", ha reconegut.


 

 

Participació