PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

El castell de Montsoriu es podrà tornar a visitar a partir de divendres

L'estat d'alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d'aquest monument arquitectònic

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 13:09 |
El Castell de Montsoriu un dels monuments més valorats pels catalanas | Memga
El castell de Montsoriu obrirà al públic el pròxim divendres 17 de juliol, segons ha confirmat el Consell Comarcal de la Selva. Amb la reobertura el castell de Montsoriu dona el tret de sortida a la desena temporada des de la seva obertura al públic el gener de 2011, després de vint anys d'obres de rehabilitació.

El que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya va iniciar a finals del mes de gener d'aquest any una nova etapa: l'alcalde d'Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, es va convertir en el nou president del Patronat. Amb la nova presidència del Patronat, Garriga assumia el càrrec amb l'objectiu que Montsoriu assoleixi l'esplendor que li correspon i assolint el lideratge que li pertoca com a referent del gòtic català.


L'estat d'alarma, que es va decretar el 13 de març passat, va portar el tancament d'aquest monument arquitectònic en plena campanya de comunicació per Setmana Santa. Amb tot, des de l'ens selvatà i el Patronat han treballat conjuntament amb el Pla de Contingència per tal de reobrir el castell seguint totes les mesures de seguretat corresponents. Així, inicialment, el castell s'obrirà de divendres a diumenge, en horari de 10 h del matí a 19 h de la tarda, si bé les entrades es vendran fins una hora abans del tancament. Les visites guiades es faran només els dissabtes al matí i la resta de dies la visita serà lliure.

S'espera un estiu amb xifres rècord


El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat que l'obertura es farà seguint totes les recomanacions i les mesures per la Covid-19. En aquest sentit, Garriga ha assenyalat: "Es va decidir esperar uns dies després de la fi de l'estat d'alarma perquè volíem obrir el recinte amb totes les garanties per als visitants." Així mateix, Garriga ha explicat que si bé les primeres setmanes s'obrirà de divendres a diumenge, està previst que a mesura que passin els dies es pugui ampliar el nombre de dies i l'horari, així com els dies de visites guiades. 
 

Des del Patronat del Castell confien que aquests mesos de juliol i agost la xifra de visitants assoleixi rècords històrics i més si tenim en compte que moltes persones han anul·lat el destí de les seves vacances o, simplement, han canviat el seu destí i faran turisme de proximitat. Per això, segons ha dit Garriga, s'espera que aquests mesos d'estiu Montsoriu sigui una molt bona opció a l'hora d'escollir fer una sortida de turisme cultural.
 

 

 

Participació