Martí Boada entre els signants del manifest de suport al president Mas

El naturalista i geògraf celoní és una de les 100 personalitats de conviccions catalanes i progressistes que firma el text "Per l'estat propi, la cohesió i el progrés social"

Redacció
08 de novembre del 2012
Martí Boada a Marimurtra
Martí Boada a Marimurtra | La Selva Comunica
Martí Boada Foto: La Selva Comunica

Martí Boada, celoní i naturalista, geògraf i doctor en Ciències Ambientals és una de les cent personalitats de diferents àmbits polítics i socials que han firmat un document de suport al president Artur Mas, segons ha pogut saber BaixMontseny.info. El text, titulat "Per l'estat propi, la cohesió i el progrés social" i promogut pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha estat presentat aquest migdia a l'auditori Macba i defensa l'estat propi dins Europa per cohesionar el país i millorar l'estat del benestar. També desitgen que es trenquin les barreres dels partits polítics i que el president Mas faci el possible per unir els partits catalans i s'apleguin al voltant de l'estat propi.

Els signants es defineixen com a gent de conviccions catalanistes i de pensament progressista que consideren que només amb un Estat es pot garantir que Catalunya tingui polítiques socials i de transparència avançada i aposten perquè els ciutadans de Catalunya puiguin decidir lliurement els seu futur. Tanmateix tenen el convenciment que Catalunya viu un moment històric i propugnen una Catalunya independent dins la Unió Europea, dialogant, solidària i fraternal amb els ciutadans de l'estat espanyol. L'objectiu, diu el manifest, ha de ser el d'assolir una societat catalana lliure, socialment justa i econòmicament pròspera.

Entre els signants també hi ha el sociòleg Salvador Giner, el periodista Xavier Bru de Sala, el catedràtic de Ciència Política Ferran Requejo o el dissenyador Lluís Juste de Nin, entre d'altres. També s'hi troben noms tradicionalment vinculats abans als socialistes catalans, com l'exresponsable de Ciutadans pel Canvi Gabriel Fernández Díaz, l'exdiputat del PSC Pere Aiguadé o el filòsof Xavier Rubert de Ventós.