Un pis buit del fons voltor Divarian recuperat pel Sindicat per a una família de Sant Antoni de Vilamajor

Recorden que aquesta recuperació s'emmarca dins de la lluita per una qüestió tan bàsica com és l'habitatge que porten a terme des del Sindicat

Pis recuperat d'un fons voltor a Vilamajor
Pis recuperat d'un fons voltor a Vilamajor | SdP Vilamajor
Redacció
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:57h

El Sindicat de Poble de Vilamajor (SdP) ha anunciat que ha recuperat un pis buit del fons voltor Divarian per acollir ltres persones que a partir d'aquest moment ja disposen d'un lloc per viure a Sant Antoni de Vilamajor. "Aquest pis ja no serà més una mercaderia amb la què especular, sinó un habitatge del Sindicat que compleixi el seu ús principal, és a dir, servir com a llar i no com a font de riquesa de bancs i grans propietaris. És absurd que hi hagi gent sense casa i cases sense gent", s'assegura des del SdP.

Recorden que aquesta recuperació s'emmarca dins de la lluita per una qüestió tan bàsica com és l'habitatge que porten a terme des del Sindicat. "Hem arrencat aquest pis de les mans del fons voltor Divarian per posar-lo al servei de les necessitats de les nostres veïnes".

En l'anunci que han fet públic defineixen Divarian és una empresa immobiliària multinacional que es dedica a comprar habitatges a un preu molt baix a l'espera de la seva revaloració en el mercat i així obtenir guanys milionaris especulant amb un bé de primera necessitat. "Per això a aquest tipus d'empreses se les anomena «fons voltor»".

També manifesten que com a Sindicat, no permetran que hi hagi veïnes que per motius econòmics no puguin costejar-se l'altíssim preu del lloguer i que per aquesta raó es vegin abocades a viure al carrer, "mentre bancs i fons voltors juguen a mantenir pisos buits per inflar-ne els preus".

Per aquesta raó, envien un missatge a aquests bancs i fons voltors com Divarian dient-los que els habitatges de Vilamajor "són pels seus veïns i no pas perquè vosaltres us enriquiu. Del contrari, us trobareu un veïnat organitzat que lluita dignament".