Tres municipis del Baix Montseny formen part del projecte de les «Brigades joves de la Selva»

El projecte té l'objectiu d'acompanyar els i les joves participants, majoritàriament d'entre 16 i 20 anys, en el seu primer contacte amb el mercat de treball

Joves de Breda que participen en el projecte Brigada jove de la Selva 2020
Joves de Breda que participen en el projecte Brigada jove de la Selva 2020 | AJB
Redacció
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:03h
Breda, Hostalric i Sant Hilari Sacalm són tres del municipis del Baix Montseny que un estiu més han posat en marxa el que es coneix com les brigades joves de la Selva que s'impulsen a diversos pobles de la comarca de la Selva, segons ha donat a conèixer l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Selva. Amb aquest projecte es preveu la contractació i formació de joves durant els mesos d'estiu. Enguany però, els consistoris selvatans participants en aquest projecte han adaptat les places a les mesures de prevenció, higiene i seguretat derivades del context de pandèmia de la Covid-19.

El projecte Brigada Jove té per objectiu acompanyar els i les joves participants, majoritàriament d'entre 16 i 20 anys, en el seu primer contacte amb el mercat de treball i proporcionar espais formatius en matèria de competències professionals. Així mateix, el projecte contempla l'acompanyament laboral dels participants fent un seguiment de les tasques desenvolupades per part dels i les responsables dels serveis i joventut.

La majoria de llocs laborals estan vinculats a serveis municipals com oficines dels ajuntaments, biblioteques, casals d'estiu, centres educatius o brigada municipal realitzant tasques administratives, de dinamització, d'atenció al públic o manteniment.

En l'edició d'aquest any, una desena de pobles de la comarca estan desenvolupant la Brigada Jove, una oportunitat per afavorir la contractació juvenil al territori. A més dels tres baixmontsenyencs també es porta a terme a La Cellera de Ter, Sils, Riudellots, Caldes de Malavella, Riudarenes, Vilobí d'Onyar i Santa Coloma de Farners.