El Festival InFest i els Premis Arkam se celebraran el 16, 17 i 18 de juliol al Castell

Aina Miralles, fundadora i exdirectora de RubiTV.cat, forma part del jurat dels Premis Arkam

L'InFest se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol al Castell
L'InFest se celebrarà el 16, 17 i 18 de juliol al Castell | InFest
Redacció
05 de juliol del 2020

El Festival InFest ja té data i lloc de celebració: serà els propers 16, 17 i 18 de juliol al Castell. El coronavirus ha obligat l'organització a canviar l'emplaçament habitual, el Celler, per un espai molt més ampli i que permetrà mantenir l'aforament de les altres edicions, tot i que no es podran posar les paradetes de material de terror i maquillatge com els altres anys.

A més, per assistir al Festival caldrà mantenir un seient buit entre persones que no vagin juntes, i s'habilitarà un sistema perquè la votació dels millors curts es pugui fer des del mòbil, i no amb paperetes. L'organització també demana que els assistents s'abstinguin d'abraçar les cuques, que com sempre seran les conductores del Festival.

La gala d'entrega de premis dels Arkam, per a projectes audiovisuals del Vallès Occidental i Oriental, se celebrarà el dia 16 de juliol, després que s'hagués de suspendre en la data prevista inicialment - el 28 de març a La Sala.

En total s'han presentat 23 curts per als Premis Arkam: 15 de Rubí, quatre de Terrassa, tres de Sabadell i un de Sant Cugat. L'Infest ha rebut més de 350 propostes d'arreu del món - EUA, França, Brasil, Corea, Dinamarca...

L'organització de l'Infest ha elaborat un anunci molt especial per aquest any, i que es va gravar el dia 7 de març a la plaça de l'Ajuntament, amb la col·laboració de desenes de figurants i de les entitats de cultura popular de la ciutat, com l'Esbart Dansaire, el Bòjum o els Diables de Rubí.

Aina Miralles, fundadora i exdirectora de RubiTV.cat, membre del jurat dels Premis Arkam

L'InFest també ha anunciat recentment qui seran els membres del jurat que lliurarà els Premis Arkam, entre els quals hi ha Aina Miralles, fundadora i directora de RubiTV.cat fins l'any 2018, quan la televisió de Rubí passa a formar part de NacióDigital. També ha treballat a Ràdio Barcelona - Cadena Ser, a COM Ràdio i al programa El Suplement de Catalunya ràdio. Actualment, i des del 2016, és directora de projectes i responsable d'audiovisuals a l'agència de màrqueting digital Imagina.

Els altres membres del jurat són Joan Ramon Armadàs, llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF, i que ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Ha publicat tres novel·les i set relats breus. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetragtes, i és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic, a més de fer de cap de premsa d'algunes pel·lícules catalanes. Des del 2016, és el director d'El cinèfil.

Finalment, Susanna Soldado és periodista de Televisió i Ràdio Ciutat de Badalona, i responsable de comunicació del festival de gènere fantàstic de Badalona Cryptoshow Pandemònium Festival, del qual també formarà part del jurat de selecció de curts.
És membre de l'associació The Crypts Productions, a través de la qual fomenten des dels anys 90 el cinema de terror i sèrie B amb projeccions a bars i locals de Barcelona i Badalona.