Ajuntaments del Baix Montseny desafien el Suprem i pengen la bandera LGTBI

Les façanes d'edificis públics han lluït els colors de l'arc de Sant Martí i s'han portat a terme diverses accions reivindicatives

La bandera LGTBI a la façana de l'Ajuntament d'Arbúcies aquest diumenge 28J
La bandera LGTBI a la façana de l'Ajuntament d'Arbúcies aquest diumenge 28J | Aj. d'Arbúcies
NacioBaixMontseny.info
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:27h
Alguns ajuntaments del Baix Montseny han plantat cara al Tribunal Suprem per commemorar el dia de l'Orgull LGTBI, que commemora la revolta d'Stonewall de Nova York del 1969. Les façanes dels ajuntaments han lluït els colors de l'arc de Sant Martí tot i la sentència del Suprem que prohibia col·locació de banderes no oficials i per tant obria la porta a prohibir l'exhibició del símbol LGTBI en edificis públics.

De fet, un jutjat ja ha obligat l'Ajuntament de Cadis a retirar-la, a instàncies d'una demanda presentada per l'Associació d'Advocats Cristians.

Tot i això, es van penjar banderes als ajuntaments d'Arbúcies i Sant Celoni de manera explícita. A més de la penjada de banderes, també s'han portat a terme diverses accions arreu dels municipis, com pintar bancs i passos de viamants amb els colors LGTBI o i9l·luminar la façana de l'Ajuntament, penjar la bandera LGTBI a la plaça o fer esment del 28J a través de les xarxes socials.