Reobren al trànsit la carretera a Collformic afectada pel temporal Gloria

El gruix de l'obra està executat i l'actuació acabarà a l'estiu

La visita d'obres aquest divendres
La visita d'obres aquest divendres | Aj. del Brull
Osona.com
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:47h
El temporal Gloria va impactar greument al Montseny i les pluges que van caure el desembre i gener passats van provocar desperfectes en la carretera BV-5301 que travessa la muntanya i que uneix els municipis del Brull i el Montseny. La via també és coneguda per la carretera de Collformic.

Els treballs de reparació consisteixen a arreglar els desperfectes causats per diverses esllavissades, que han comportat el tancament de la carretera durant aquests mesos. En un comunicat, Territori informa que el gruix de l'obra ja està executat i per això la via ja s'ha pogut reobrir al trànsit. Tot i això, els treballs que resten s'acabaran aquest estiu.

En concret, les actuacions executades han estat el sanejament i desbrossada previs dels talussos afectats i, posteriorment, l'estabilització dels talussos mitjançant la col·locació de geomalla i membranes d'alta resistència, reforçades amb cable d'acer i ancoratges. L'obra també ha inclòs la reconstrucció d'un mur de formigó de quatre metres d'alçada i tasques com la reconstrucció del ferm en els trams afectats, la reposició de barreres de seguretat o l'adequació de drenatge.
 

L'esfondrament de la BV-5301 Foto: Aj. del Brull


L'actuació s'emmarca en les obres d'emergència impulsades pel Departament de Territori i Sostenibilitat a la BV-5301 i a dues carreteres més, la C-61 i la C-154, amb un pressupost total de 3,6 milions d'euros.

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, van visitar els treballs divendres passat. L'alcaldessa de Montseny, Núria Masnou, i l'alcalde del Brull, Ferran Teixidó, també els van acompanyar.