L'índex de contagis de la Covid-19 al Baix Montseny per sobre de la mitjana del Vallès Oriental

Segons les dades de Salut al Baix Montseny és del 5,3 mentre que al Vallès Oriental del 3,2

L'índex de contagis de Covid-19 al Baix Montseny superior al del Vallès Oriental
L'índex de contagis de Covid-19 al Baix Montseny superior al del Vallès Oriental | Jaume Ventura
Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:47h
Preocupació per l'alerta de l'augment de contagis de Covid-19 a bona part del Baix Montseny. D'acord amb unes dades recents fetes públiques pel Departament de Salut als municipis de la comarca natural de la demarcació de Barcelona l'índex de contagis és del 5,3 mentre que la mitjana del Vallès Oriental és del 3,2.

Davant d'aquesta situació es fa una crida a la prudència i la consciència col·lectiva per a mantenir les mesures de seguretat dictades des del Govern de la Generalitat per evitar que aquesta temporada d'estiu hi hagi un contagi superior. En aquest sentit, el govdern municipal de Sant Pere de Vilamajor ha estat molt clar "si aquesta situació no es compleix haurem de tornar a fases anteriors amb el conseqüent retorn al confinament i a les restriccions de mobilitat en els desplaçaments.

Des d'aquest ajuntament també justifiquen algunes de les decisions que s'han pres amb l'ànim de complir les recomanacions i les obligacions dictades per les autoritats sanitàries. No es va fer revetlla de Sant Joan, s'ha anul·lat la Festa major, no s'obren locals al públic nio tam`poc hi haurà piscina oberta aquest estiu. "Són decisions que no ens agraden i ens limiten a les nostres activitats habituals però en la mesura del possible evitarem un rebrot a Sant Pere de Vilamajor".

Es recorda que la recomanació principal de Sanitat és evitar les aglomeracions de persones, així com l'ús de la mascareta, la distància interpersonal i el rentat de mans i desinfecció amb gel hidroalcohòlic.