L'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera suspèn la Festa Major d'estiu 2020

En el seu lloc es farà una Festa d'Estiu amb activitats de petit format

Redacció
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:14h
El govern municipal de l'Ajuntament de Sant Esteve ha decidit suspendre la Festa Major 2020 que estava prevista pels dies 31 de juliol i 1,2 i 3 d'agost. La causa és la mateixa que a molts altres municipis: la Covid-19 i les incerteses sobre la possibilitat i les condicions per celebrar actes multitudinaris.
 
Segons que s'explica des del consistori "les incerteses són massa grans, i el fet de que la Festa Major hagi d'arribar a ser limitada, comporta que l'esperit que tots els actes siguin gratuïts i accessibles sense limitacions, sobretot pel que fa als actes de gran format on s'hauria de reduir molt l'aforament per garantir la distància mínima de seguretat". Això ja no seria una Festa Major i per tant, s'ha optat per suspendre-la en el seu format habitual, es remarca des del govern municipal.
 
En el seu lloc, l'ajuntament i la comissió de Festa Major treballa amb la idea de fer una Festa d'Estiu el primer cap de setmana d'agost, on es puguin fer activitats lúdiques i culturals de petit format, així com propostes participatives globals que puguin desenvolupar-se sense grans aglomeracions.
 
A banda, el govern municipal ha aprovat destinar part del pressupost que es preveia per la Festa Major, per enfortir aquest 2020 el finançament de les entitats culturals i també augmentar la programació cultural durant el segon semestre de l'any, tal com preveu el pla de xoc per la cultura municipal que l'ajuntament i les entitats culturals han engegat.
 
El cartell de la Festa Major
 
Havent-se publicat les bases el mes de febrer, s'ha celebrat igualment el concurs, amb 5 opcions candidates. La guanyadora ha estat la Júlia Pou Fernández, a qui se li entregarà el premi de 200 euros i se li donarà opció d'adaptar el cartell per ser el de la Festa Major de 2021.