Sant Antoni de Vilamajor ja s'identifica com a un municipi del Baix Montseny

S'han col·locat dos cartells identificatius a dues de les entrades del municipi

Cartell a una de les entrades de Sant Antoni de Vilamajor que l'identifica com a municipi del Baix Montseny
Cartell a una de les entrades de Sant Antoni de Vilamajor que l'identifica com a municipi del Baix Montseny | AJSAV
Redacció
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:27h
L'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha col·locat a dues de les entrades del pobleel rètol de "Municipi del Baix Montseny", concretament a l'entrada de la carretera de Llinars del Vallès i a l'entrada de la carretera de Cànoves.
 
Els rètols es van col·locar divendres de la setmana passada i tenen la finalitat de donar identitat i reconèixer aquest territori com una realitat diferenciada. Sant Antoni de Vilamajor és el primer municipi que pren una decisió d'aquestes característiques i respon a una decisió de ple, tal com ha recordat amb una piulada ERC.

Més de 500 adhesions al manifest

La crisi sanitària de la Covid-19 ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre la creació oficial de la comarca del Baix Montseny arran de la proposta que va fer la consellera de Salut, Alba Vergés, de desconfinar els municipis del Baix Montseny de la demarcació de Barcelona de manera separada de la resta de la regió sanitària metropolitana nord, es va entendre com un reconeixement oficial del Baix Montseny encara que després el ministre de Sanitat, Salvador Illa -veí del Vallès Oriental- no ho va autoritzar.

Aquest reconeixement implícit ha impulsat la redacció del Manifest del Baix Montseny al qual hores d'ara ja hi donen suport més de mig miler de persones entre les quals hi ha quinze dels disset alcaldes i alcaldesses i més d'una trentena de regidors i regidores de tots els municipis que conformen el territori a més d'una àmplia i variada representació de la societat civil que conviu al Baix Montseny.

Les adhesions al Manifest del Baix Montseny continuen obertes i també s'ha impulsat la creació d'un grup de treball que és obert i tothom qui hi estigui interessat pot enviar un correu electrònic a manifest@gmail.com.