L'Ajuntament d'Hostalric suspèn la Festa Major 2020 per la Covid-19

El consistori ja treballa per a traspassar alguns dels actes previstos a la Fira de Sant Miquel

Un dels actes celebrats a Hostalric per la Festa Major 2019
Un dels actes celebrats a Hostalric per la Festa Major 2019 | LSC
Redacció
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 6:34h
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Hostalric ha decidit suspendre la Festa Major d'aquest 2020, prevista per al primer cap de setmana del mes de juliol, com a mesura preventiva davant la crisi sanitària de la Covid-19. La situació d'incertesa actual provocada per la pandèmia i les mesures de prevenció i de seguretat dictades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en el marc de la nova fase de represa, que desaconsellen les aglomeracions de gent, han empès al consistori a prendre aquesta decisió excepcional.

Anna Reyero, regidora de Cultura, justifica la decisió assegurant que "el context actual i les mesures establertes ens impedien celebrar una Festa Major concorreguda i ens obligava a organitzar actes amb un aforament molt limitat, impedint així que en poguessin gaudir tots els veïns i veïnes".

En aquesta línia, Anna Reyero afegeix que "ara més que mai ha de prevaldre la prudència i el sentit comú i cal avantposar la salut, la seguretat i el benestar de la nostra població"; i assegura que "la Festa Major tornarà l'any vinent amb més força que mai. Som plenament conscients que no és una decisió fàcil i que representa un contratemps tant per als nostres veïns i veïnes com per a les entitats que hi porten mesos treballant i a qui agraïm el seu esforç, dedicació i comprensió". 

Una Fira de Sant Miquel amb aroma de Festa Major

Amb tot, l'Ajuntament treballa per tal que Hostalric no es quedi sense activitat festiva durant els pròxims mesos. En aquest sentit, la regidoria de Cultura estudia incorporar -si l'evolució de la pandèmia així ho permet- alguns dels esdeveniments previstos durant la Festa Major a la Fira de Sant Miquel, que tindrà lloc a finals del mes de setembre, amb l'objectiu de nodrir i potenciar aquesta icònica festivitat del municipi. 

Arxivat a