Comencen a obrir les piscines municipals del Baix Montseny

A Santa Maria de Palautorderas per poder-hi accedir s'ha de fer amb cita prèvia a través d'una APP | A Breda no s'oferiran els cursets de natació ni el servei de Bibliopiscina

La piscina municipal de Breda obrirà el 29 de juny
La piscina municipal de Breda obrirà el 29 de juny | AJB
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:57h

Aquest dimecres 24 de juny la piscina municipal de Santa Marias de Palautordera obrirà portes. Enguany però, la situació provocada per la Covid-19 condiciona i modifica substancialment les condicions per accedir-hi. La primera en obrir serà la piscina de la Font Martina i pel que fa a la piscina de Can Bosc, es preveu l'obertura de cara a la primera setmana de juliol.

La normativa estatal en matèria de seguretat sanitària estableix en molts àmbits limitacions en l'aforament i en la necessitat de demanar cita prèvia. Les piscines recreatives d'estiu no en són una excepció. En aquest cas la normativa obliga també a establir franges horàries d'ús d’aquest servei per tal de controlar l’aforament i delimitar dins la zona recreativa de la piscina parcel·les per a cada usuari o grups d'usuaris.

Per tal de fer viable aquest servei l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha posat en funcionament una aplicació mòbil on tothom que hi vulgui accedir podrà reservar un espai a la zona de gespa, així com una franja horària.

D’aquesta manera l’Ajuntament vol garantir el compliment del marc legislatiu excepcional provocat per la Covid-19 amb l'ús i gaudi per part de tothom del servei de piscina municipal.

 

Mapa d'organització de la piscina municipal de Santa Maria de Palautordera aquest estiu 2020 Foto: AJSMP



Breda obre el dia 29 de juny

 

A Breda, per la seva banda des del passat 15 de maig hi ha obert el termini d'abonaments i inscripcions a les piscines municipals per a la temporada d'estiu 2020. El dia inaugural serà el proper 29 de juny, i s’allargarà fins l'11 de setembre, incloent els dies de la Festa Major.

Com a Santa Maria de Palautordera, també se seguirà un protocol d'actuació que inclou control d’aforament i d’entrada a les instal·lacions i mesures de protecció i distància social per a evitar la propagació del coronavirus Covid-19. Seguint aquestes mesures durant la temporada no s'oferiran els cursets de natació ni el servei de bibliopiscina.

Tota la informació sobre la piscina en aquest enllaç

A Llinars del Vallès i Sant Pere de Vilamajor no s'obriran les piscines aquest estiu

D'altra banda, l'Ajuntament de Llinars del Vallès ha decidit que les piscines municipals Pere Planas aquest estiu 2020 no s'obriran i, per tant romandran tancades. Els motius que ha donat el consistori estan relacionats amb la seguretat "de tots i de totes" pels efectes de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Les piscines de Can Ram de Sant pere de Vilamajor tampoc no obriran. Des de l'Ajuntament no ho veuen viables i ho fan per responsabilitat. Tampoc no acaben de tenir massa clar si la Covid-19 es pot contagiar a través de les piscines.