Convocades noves mobilitzacions en defensa del Montseny i de la seva gent

Neix SOS Montseny, una plataforma ciutadana sorgida després del moviment espontani molest amb la massificació i el model de parc temàtic que està adquirint el Montseny

Veïns i entitats protesten per la massificació del Parc Natural del Montseny a Sant Esteve de Palautordera
Veïns i entitats protesten per la massificació del Parc Natural del Montseny a Sant Esteve de Palautordera | Josep M Montaner
18 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:21h
La mobilització en defensa del Montseny i de la seva gent no s'atura i per als dissabtes 20 i 27 de juny hi ha convocades noves accions de protesta enfocades a demanar una regularització que protegeixi el Parc Natural i que les administracions es comprometin a aplicar-la. I amb aquest esperit acaba de néixer SOS Montseny, una plataforma ciutadana sorgida després del moviment espontani molest amb la massificació i el model de parc temàtic que està adquirint el Montseny. "Farts d'aquesta situació ens hem començat a organitzar per demanar canvis a les autoritats pertinents", han explicat amb un comunicat.

Tal com s'ha vingut fent des del 6 de juny les rotondesa de Sant Esteve de Palautordera i de Campins tornaran a tenir protanisme reivindicatiu reclamant que les institucions (Generalitat, Diputació i ajuntaments) prenguin mesures de control sobre les carreteres i els espais naturals i que es protegeixin les persones i l'entorn natural. La convocatòria és a les 10 del matí i s'avisa que cal portar mascareta.

SOS Montseny lamenta que el parc Natural del Montseny no tingui un límit de visitants, no hi hagi restriccions de velocitat i no existeixi una Llei de Protecció del Parc Natural. Per això, "només ens queda defensar-lo a peu de carrer", manifesten.

La plataforma ciutadana ja ha rebut el suport de diverses entitats ecologistes com la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny "el problema no és que vinguin visitants al Montseny. La qüestió és la manera com aborden els visitants la seva relació amb aquest espai natural i amb la gent que hi viu". Per aquesta entitat és preocupant que l'augment de la massificació arriba acompanyat d'actituds incíviques, i fins i tot d'agressions, que recorden molt la situació d'alguns barris de Barcelona, que ja ha estat denunciada pels seus veïns en els darrers anys.