1 de 10
territori

Convocades noves mobilitzacions en defensa del Montseny i de la seva gent

Neix SOS Montseny, una plataforma ciutadana sorgida després del moviment espontani molest amb la massificació i el model de parc temàtic que està adquirint el Montseny

Veïns i entitats protesten per la massificació del Parc Natural del Montseny a Sant Esteve de Palautordera | Josep M Montaner
per Jordi Purtí Pursals, 18 de juny de 2020 a les 08:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La mobilització en defensa del Montseny i de la seva gent no s'atura i per als dissabtes 20 i 27 de juny hi ha convocades noves accions de protesta enfocades a demanar una regularització que protegeixi el Parc Natural i que les administracions es comprometin a aplicar-la. I amb aquest esperit acaba de néixer SOS Montseny, una plataforma ciutadana sorgida després del moviment espontani molest amb la massificació i el model de parc temàtic que està adquirint el Montseny. "Farts d'aquesta situació ens hem començat a organitzar per demanar canvis a les autoritats pertinents", han explicat amb un comunicat.

Tal com s'ha vingut fent des del 6 de juny les rotondesa de Sant Esteve de Palautordera i de Campins tornaran a tenir protanisme reivindicatiu reclamant que les institucions (Generalitat, Diputació i ajuntaments) prenguin mesures de control sobre les carreteres i els espais naturals i que es protegeixin les persones i l'entorn natural. La convocatòria és a les 10 del matí i s'avisa que cal portar mascareta.


SOS Montseny lamenta que el parc Natural del Montseny no tingui un límit de visitants, no hi hagi restriccions de velocitat i no existeixi una Llei de Protecció del Parc Natural. Per això, "només ens queda defensar-lo a peu de carrer", manifesten.

La plataforma ciutadana ja ha rebut el suport de diverses entitats ecologistes com la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny "el problema no és que vinguin visitants al Montseny. La qüestió és la manera com aborden els visitants la seva relació amb aquest espai natural i amb la gent que hi viu". Per aquesta entitat és preocupant que l'augment de la massificació arriba acompanyat d'actituds incíviques, i fins i tot d'agressions, que recorden molt la situació d'alguns barris de Barcelona, que ja ha estat denunciada pels seus veïns en els darrers anys.


FOTOS Protesta per la massificació del Montseny

 

 

Participació